Søtpotet-, gulrot- og eplesuppe med røde linser

Søtpotet-, gulrot- og eplesuppe med røde linser

Lag en varm og næringsrik suppe med søtpotet, gulrot, eple og rød linse. Perfekt for høst- og vinterdager, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp smør
  • 2. 2 store søtpoteter, skrellet og hakket
  • 3. 3 store gulrøtter, skrellet og hakket
  • 4. 1 eple, skrellet, kjernet og hakket
  • 5. 1 løk, hakket
  • 6. 1/2 kopp røde linser
  • 7. 1/2 teskje finhakket fersk ingefær
  • 8. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 9. 1 teskje salt
  • 10. 1/2 teskje malt spisskummen
  • 11. 1/2 teskje chilipulver
  • 12. 1/2 teskje paprika
  • 13. 4 kopper grønnsaksbuljong
  • 14. naturell yoghurt

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smøret i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Legg de hakkede søtpotetene, gulrøttene, eplet og løken i gryten. Rør og kok eplet og grønnsakene til løken er gjennomsiktig, ca. 10 minutter.
  2. 22. Rør inn linser, ingefær, malt svart pepper, salt, spisskummen, chilipulver, paprika og grønnsaksbuljong i gryten med eplet og grønnsakene. Kok opp suppen over høy varme, reduser deretter varmen til middels lav, dekk til og la den småkoke til linser og grønnsaker er møre, ca. 30 minutter.
  3. 33. Arbeid i porsjoner, hell suppen i en blender, fyll beholderen maks på halvfull. Hold lokket på plass med et brettet kjøkkenhåndkle, og start forsiktig blenderen med noen raske pulser for å få suppen i gang før du lar den kjøre for å pureere. Kjør i porsjoner til suppen er glatt, og hell den over i en ren gryte. Alternativt kan du bruke en stavmikser og pureere suppen direkte i kjele.
  4. 44. Hell den moste suppen tilbake i kjelen. La den småkoke igjen over middels høy varme i ca. 10 minutter. Tilsett vann etter behov for å tynne ut suppen til ønsket konsistens. Server med yoghurt som garnityr.