Hello Fresh Mobile Banner
OoeyGooey kanelboller

OoeyGooey kanelboller

Lær å lage deilige, myke kanelboller med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffe eller som søtt bakverk til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 teskje hvitt sukker
  • 1 (.25 unser) pakke tørrgjær
  • 1/2 kopp varmt vann (45°C)
  • 1/2 kopp melk
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 1/4 kopp smør
  • 1 teskje salt
  • 2 egg, pisket
  • 4 kopper hvetemel
  • 3/4 kopp smør
  • 3/4 kopp brunt sukker
  • 1 kopp hakkede pekannøtter, delt
  • 3/4 kopp brunt sukker
  • 1 spiseskje malt kanel
  • 1/4 kopp smeltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle, løs opp 1 teskje sukker og gjær i varmt vann. La stå til det blir kremaktig, ca. 10 minutter. Varm melken i en liten kjele til den bobler, fjern deretter fra varmen. Bland inn 1/4 kopp sukker, 1/4 kopp smør og salt; rør til det er smeltet. La avkjøle til det er lunkent.
  2. 2I en stor bolle, bland gjærblandingen, melken, eggene og 1 1/2 kopp mel; rør godt for å blande. Rør inn resten av melet, 1/2 kopp av gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Når deigen har samlet seg, hell den ut på en lett melet overflate og elt til den er glatt og elastisk, ca. 8 minutter.
  3. 3Smør en stor bolle lett med olje, legg deigen i bollen og vend den for å dekke med olje. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time.
  4. 4Mens deigen hever, smelt 3/4 kopp smør i en liten kjele over middels varme. Rør inn 3/4 kopp brunt sukker, visp til det er glatt. Hell det i en smurt 23x33 cm bakeform. Strø bunn av formen med 1/2 kopp pekannøtter; sett til side. Smelt resten av smøret; sett til side. Bland resten av brunt sukker, pekannøtter og kanel; sett til side.
  5. 5Hell deigen ut på en lett melet overflate, og kjevle den til en 45x35 cm stor rektangel. Pensle med 2 spiseskjeer smør, og la det være igjen en 1/2 tomme border utenpå; strø over brunt sukker og kanelblandingen. Begynn med den lange siden, og rull tett sammen, og klem sammen sømmen for å forsegle. Pensle med resten av smøret. Bruk en serrert kniv til å skjære den i 15 biter; plasser dem med skjæreflaten ned i den forberedte formen. Dekk til og la heve i 1 time eller til de har doblet seg i størrelse. I mellomtiden, forvarm ovnen til 190°C.
  6. 6Stek i den forvarmede ovnen i 25 til 30 minutter, til de er gyldne. La avkjøle i formen i 3 minutter, snu deretter over på serveringsfat. Skrap ut resten av fyllet fra formen og fordel det over bollene.