Hello Fresh Mobile Banner
Røkt laks

Røkt laks

oppdag hvordan du lager perfekt røkelaks hjemme. enkel oppskrift, tips og serveringsforslag for en smakfull forrett eller frokost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp kosher salt
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/2 kopp mørkebrunt sukker
  • 1 spiseskje knuste svarte pepperkorn
  • 2 store laksefileter eller -stykker, ben fjernet

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en bolle blander du sammen salt, sukker, brunt sukker og pepperkorn.
  3. 3Dekk et ekstra bredt aluminiumsfolie litt lengre enn fiskens lengde, og legg et like langt lag plastfolie oppå.
  4. 4Strø en tredjedel av krydderblandingen på plasten.
  5. 5Legg én side av fisken med skinnet ned på krydderet.
  6. 6Strø en tredjedel av krydderblandingen på kjøttet av laksen.
  7. 7Legg den andre siden av laksen, med kjøttet ned, oppå den første.
  8. 8Bruk resten av krydderblandingen til å dekke skinnet på den øverste delen.
  9. 9Brett plasten over for å dekke, og lukk kantene på folien godt rundt fisken, og klem til for å forsegle.
  10. 10Plasser den innpakkede fisken på en skjærefjøl eller et stekebrett, og legg en annen fjøl eller et stekebrett oppå.
  11. 11Veie det hele med en tung telefonbok eller en murstein eller to, og sett det i kjøleskapet i 12 timer.
  12. 12Snurr fisken over og la den ligge i kjøleskapet ytterligere 12 timer.
  13. 13Noe juice vil lekke ut under prosessen, så sørg for at det er et sted hvor væsken kan samle seg.
  14. 14Fjern plasten og skyll fisken forsiktig med kaldt vann.
  15. 15Tørk laksen med papirhåndklær, og plasser den på et kjølig, tørt sted (ikke i kjøleskapet) til overflaten er tørr og matt, 1 til 3 timer avhengig av luftfuktigheten.
  16. 16En vifte kan brukes for å fremskynde prosessen.
  17. 17Røyk fisken (se notat) over glødende biter av hardved eller sagflis, og hold temperaturen i røyken mellom 150 °F og 160 °F til den tykkeste delen av fisken har en kjernetemperatur på 150 °F.
  18. 18Server umiddelbart, eller avkjøl til romtemperatur, pakk godt inn og oppbevar i kjøleskapet i opptil 3 dager.
  19. 19Kok's notat: Ørret, makrell og blåfisk røykes også godt.