Røkt laks
oppdag hvordan du lager perfekt røkelaks hjemme. enkel oppskrift, tips og serveringsforslag for en smakfull forrett eller frokost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp kosher salt
- 1/2 kopp sukker
- 1/2 kopp mørkebrunt sukker
- 1 spiseskje knuste svarte pepperkorn
- 2 store laksefileter eller -stykker, ben fjernet
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en bolle blander du sammen salt, sukker, brunt sukker og pepperkorn.
- 3Dekk et ekstra bredt aluminiumsfolie litt lengre enn fiskens lengde, og legg et like langt lag plastfolie oppå.
- 4Strø en tredjedel av krydderblandingen på plasten.
- 5Legg én side av fisken med skinnet ned på krydderet.
- 6Strø en tredjedel av krydderblandingen på kjøttet av laksen.
- 7Legg den andre siden av laksen, med kjøttet ned, oppå den første.
- 8Bruk resten av krydderblandingen til å dekke skinnet på den øverste delen.
- 9Brett plasten over for å dekke, og lukk kantene på folien godt rundt fisken, og klem til for å forsegle.
- 10Plasser den innpakkede fisken på en skjærefjøl eller et stekebrett, og legg en annen fjøl eller et stekebrett oppå.
- 11Veie det hele med en tung telefonbok eller en murstein eller to, og sett det i kjøleskapet i 12 timer.
- 12Snurr fisken over og la den ligge i kjøleskapet ytterligere 12 timer.
- 13Noe juice vil lekke ut under prosessen, så sørg for at det er et sted hvor væsken kan samle seg.
- 14Fjern plasten og skyll fisken forsiktig med kaldt vann.
- 15Tørk laksen med papirhåndklær, og plasser den på et kjølig, tørt sted (ikke i kjøleskapet) til overflaten er tørr og matt, 1 til 3 timer avhengig av luftfuktigheten.
- 16En vifte kan brukes for å fremskynde prosessen.
- 17Røyk fisken (se notat) over glødende biter av hardved eller sagflis, og hold temperaturen i røyken mellom 150 °F og 160 °F til den tykkeste delen av fisken har en kjernetemperatur på 150 °F.
- 18Server umiddelbart, eller avkjøl til romtemperatur, pakk godt inn og oppbevar i kjøleskapet i opptil 3 dager.
- 19Kok's notat: Ørret, makrell og blåfisk røykes også godt.