Helstekt hele kylling

Helstekt hele kylling

Lag en enkel og smakfull helstekt kylling med denne oppskriften. Perfekt for helgen eller hverdagen. Enkelt, raskt og deilig middagsvalg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer salt
  • 2. 1 teskje hvitt sukker
  • 3. 1/8 teskje malt nellik
  • 4. 1/8 teskje malt allehånde
  • 5. 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • 6. 1/8 teskje malt kanel
  • 7. 1 (4 pund) hel kylling
  • 8. 5 hvitløksfedd, knust

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland salt, sukker, nellik, allehånde, muskatnøtt og kanel i en bolle. Gni kyllingen inn med krydderblandingen. Dekk kyllingen til, og sett den i kjøleskapet i 24 timer.
  2. 22. Forvarm ovnen til 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit).
  3. 33. Fyll kyllinghulrommet med hvitløk. Plasser kyllingen med brystet ned på en rist i en stekepanne.
  4. 44. Stek i 15 minutter i den forvarmede ovnen. Senk temperaturen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit), og fortsett å steke i 15 minutter. Pensle kyllingen med stekepannens safter, senk temperaturen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit), og fortsett å steke i 30 minutter, til den har en indre temperatur på 85 grader Celsius (180 grader Fahrenheit). La den hvile i 20 minutter før servering.