Hello Fresh Mobile Banner
Helstekt hele kylling

Helstekt hele kylling

Lag en enkel og smakfull helstekt kylling med denne oppskriften. Perfekt for helgen eller hverdagen. Enkelt, raskt og deilig middagsvalg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer salt
  • 2. 1 teskje hvitt sukker
  • 3. 1/8 teskje malt nellik
  • 4. 1/8 teskje malt allehånde
  • 5. 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • 6. 1/8 teskje malt kanel
  • 7. 1 (4 pund) hel kylling
  • 8. 5 hvitløksfedd, knust

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland salt, sukker, nellik, allehånde, muskatnøtt og kanel i en bolle. Gni kyllingen inn med krydderblandingen. Dekk kyllingen til, og sett den i kjøleskapet i 24 timer.
  2. 22. Forvarm ovnen til 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit).
  3. 33. Fyll kyllinghulrommet med hvitløk. Plasser kyllingen med brystet ned på en rist i en stekepanne.
  4. 44. Stek i 15 minutter i den forvarmede ovnen. Senk temperaturen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit), og fortsett å steke i 15 minutter. Pensle kyllingen med stekepannens safter, senk temperaturen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit), og fortsett å steke i 30 minutter, til den har en indre temperatur på 85 grader Celsius (180 grader Fahrenheit). La den hvile i 20 minutter før servering.