Hello Fresh Mobile Banner
Rosmarinbakt kalkun

Rosmarinbakt kalkun

Lær hvordan du lager en saftig kalkun marinert med rosmarin og urter. Perfekt til høytider og middagsbryllup for en minneverdig smaksopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje
  • 3 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
  • 1 spiseskje hakket fersk basilikum
  • 1 spiseskje italiensk krydderblanding
  • 1 teskje malt svart pepper
  • salt etter smak
  • 1 (12 pund) hel kalkun

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F).
  2. 2I en liten bolle, bland olivenolje, hvitløk, rosmarin, basilikum, italiensk krydderblanding, svart pepper og salt. Sett til side.
  3. 3Vask kalkunen innvendig og utvendig; tørk den godt. Fjern eventuelle store fettavleiringer. Løsne skinnet fra brystet. Dette gjøres ved å forsiktig jobbe fingrene dine mellom brystet og skinnet. Arbeid det løs til enden av drumsticken, og vær forsiktig så du ikke river i skinnet.
  4. 4Bruk hånden din til å spre en generøs mengde av rosmarinblandingen under skinnet på brystet og nedover låret og benet. Gni resten av rosmarinblandingen over utsiden av brystet. Bruk tannpirkere til å forsegle skinnet over eventuelt utsatt brystkjøtt.
  5. 5Plasser kalkunen på en rist i en stekepanne. Tilsett omtrent 0,6 cm vann i bunnen av pannen. Stek i den forvarmede ovnen i 3 til 4 timer, eller til den indre temperaturen i fuglen når 80 grader C (180 grader F).