
Rosmarinbakt kalkun
Lær hvordan du lager en saftig kalkun marinert med rosmarin og urter. Perfekt til høytider og middagsbryllup for en minneverdig smaksopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje
- 3 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
- 1 spiseskje hakket fersk basilikum
- 1 spiseskje italiensk krydderblanding
- 1 teskje malt svart pepper
- salt etter smak
- 1 (12 pund) hel kalkun
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F).
- 2I en liten bolle, bland olivenolje, hvitløk, rosmarin, basilikum, italiensk krydderblanding, svart pepper og salt. Sett til side.
- 3Vask kalkunen innvendig og utvendig; tørk den godt. Fjern eventuelle store fettavleiringer. Løsne skinnet fra brystet. Dette gjøres ved å forsiktig jobbe fingrene dine mellom brystet og skinnet. Arbeid det løs til enden av drumsticken, og vær forsiktig så du ikke river i skinnet.
- 4Bruk hånden din til å spre en generøs mengde av rosmarinblandingen under skinnet på brystet og nedover låret og benet. Gni resten av rosmarinblandingen over utsiden av brystet. Bruk tannpirkere til å forsegle skinnet over eventuelt utsatt brystkjøtt.
- 5Plasser kalkunen på en rist i en stekepanne. Tilsett omtrent 0,6 cm vann i bunnen av pannen. Stek i den forvarmede ovnen i 3 til 4 timer, eller til den indre temperaturen i fuglen når 80 grader C (180 grader F).