Rosmarinbakt kalkun

Rosmarinbakt kalkun

Lær hvordan du lager en saftig kalkun marinert med rosmarin og urter. Perfekt til høytider og middagsbryllup for en minneverdig smaksopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje
  • 3 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
  • 1 spiseskje hakket fersk basilikum
  • 1 spiseskje italiensk krydderblanding
  • 1 teskje malt svart pepper
  • salt etter smak
  • 1 (12 pund) hel kalkun

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F).
  2. 2I en liten bolle, bland olivenolje, hvitløk, rosmarin, basilikum, italiensk krydderblanding, svart pepper og salt. Sett til side.
  3. 3Vask kalkunen innvendig og utvendig; tørk den godt. Fjern eventuelle store fettavleiringer. Løsne skinnet fra brystet. Dette gjøres ved å forsiktig jobbe fingrene dine mellom brystet og skinnet. Arbeid det løs til enden av drumsticken, og vær forsiktig så du ikke river i skinnet.
  4. 4Bruk hånden din til å spre en generøs mengde av rosmarinblandingen under skinnet på brystet og nedover låret og benet. Gni resten av rosmarinblandingen over utsiden av brystet. Bruk tannpirkere til å forsegle skinnet over eventuelt utsatt brystkjøtt.
  5. 5Plasser kalkunen på en rist i en stekepanne. Tilsett omtrent 0,6 cm vann i bunnen av pannen. Stek i den forvarmede ovnen i 3 til 4 timer, eller til den indre temperaturen i fuglen når 80 grader C (180 grader F).