
Kyllingsatay med peanøttdippsaus
oppskrift på smakfull kylling satay servert med kremet peanøttdipp, perfekt som forrett eller middag for en smakfull kveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp naturell yoghurt
- 2 spiseskjeer løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- Krydderi: cayennepepper
- Saften av 1/2 sitron
- 1 pund kyllingbryst, skåret i 2,5 cm store biter
- 3/4 kopp peanøttsmør uten klumper
- 1/4 kopp soyasaus
- 1/2 kopp kokende vann
- 1 lime
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle blander du yoghurt, løk, hvitløk, en klype cayennepepper og saften av en halv sitron. Tilsett kyllingbrystet. Vend det godt slik at det blir dekket av marinaden, og la det stå i kjøleskapet over natten eller i minst 6 timer. Ta kyllingen ut av bollen og tre den på spyd. Grill kyllingen på grillen eller i en grillpanne. I en separat bolle blander du peanøttsmør, soyasaus og vann. Visp til det er glatt. Tilsett mer cayennepepper og limesaft. Vend kyllingen og grill den til den er gjennomstekt. Server med peanøttsmørsaus.