
Sjokoladeknappermuffins
En enkel oppskrift på myke og saftige sjokoladechipmuffins. Perfekt til frokost, kaffekos eller som søtt bakverk for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 3 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 3/4 kopp melk
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 1 egg
- 3/4 kopp mini semi-søte sjokoladebiter
- 3 spiseskjeer hvitt sukker
- 2 spiseskjeer brunt sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør bunnen av 12 muffinsformer eller sett i papirformer.
- 2I en middels stor bolle, bland mel, 1/2 kopp sukker, bakepulver, sjokoladeknapper og salt; rør godt. I en liten bolle, bland melk, olje og egg; rør godt. Tilsett de tørre ingrediensene på en gang, og rør bare til de er fuktige (røren vil være klumpete).
- 3Fyll formene to tredjedeler fulle. Strø over muffinsene før steking med en blanding av 3 spiseskjeer sukker og 2 spiseskjeer brunt sukker.
- 4Stek i 20 til 25 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten. La muffinsene avkjøle i 1 minutt før de tas ut av formen. Server varme.