Sjokoladeknappermuffins

Sjokoladeknappermuffins

En enkel oppskrift på myke og saftige sjokoladechipmuffins. Perfekt til frokost, kaffekos eller som søtt bakverk for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 3. 3 teskjeer bakepulver
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 3/4 kopp melk
  • 6. 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 7. 1 egg
  • 8. 3/4 kopp mini semi-søte sjokoladebiter
  • 9. 3 spiseskjeer hvitt sukker
  • 10. 2 spiseskjeer brunt sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør bunnen av 12 muffinsformer eller sett i papirformer.
  2. 22. I en middels stor bolle, bland mel, 1/2 kopp sukker, bakepulver, sjokoladeknapper og salt; rør godt. I en liten bolle, bland melk, olje og egg; rør godt. Tilsett de tørre ingrediensene på en gang, og rør bare til de er fuktige (røren vil være klumpete).
  3. 33. Fyll formene to tredjedeler fulle. Strø over muffinsene før steking med en blanding av 3 spiseskjeer sukker og 2 spiseskjeer brunt sukker.
  4. 44. Stek i 20 til 25 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten. La muffinsene avkjøle i 1 minutt før de tas ut av formen. Server varme.