
Amaretto Biscotti
Lær hvordan du lager deilige amaretto biscotti med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som gave. Enkelt trinn-for-trinn guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopp hvetemel, pluss ekstra til utbaking
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/2 teskje salt
- 5 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 1 kopp sukker
- 2 store egg
- 2 spiseskjeer amaretto-likør
- 1 teskje mandelessens
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp rå mandler
- 1 kopp sjokoladekoverte mandler
- 2 unser hvit sjokolade, hakket
- 2 unser semisøt sjokolade, hakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og dekk et stekebrett med bakepapir. Visp melet, bakepulveret, kanelen og saltet i en middels stor bolle. Pisk smør og sukker i en stor bolle med en mikser på middels-høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 5 minutter. Rør inn eggene, likøren, og mandel- og vaniljeekstraktene til det er godt blandet. Senk mikserens hastighet til lav; tilsett melet og bland til det akkurat er innarbeidet. Vend inn de rå og sjokoladebelagte mandlene.
- 2Dryss litt mel på hendene og på deigen; del den i to like deler og form til to 7,5 x 30 cm lange ruller på det forberedte stekebrettet, med ca. 8 cm mellomrom. Stek til de er puffet opp og faste, ca. 25 minutter. La dem avkjøle i 10 minutter på stekebrettet, før du flytter dem over på en skjærefjøl.
- 3Senk ovnstemperaturen til 120 grader Celsius. Skjær rullene i tynne skiver på ca. 2,5 cm tykkelse; legg dem med snittflaten ned på stekebrettet. Sett inn i ovnen igjen og stek, snu dem halvveis, til de er tørre og gylne, ca. 45 minutter. La dem avkjøle helt på stekebrettet.
- 4Smelt den hvite sjokoladen og den semisøte sjokoladen i hver sin mikrobølgeovnsbolle; varm i 30-sekunders intervaller, rør om etter hver gang, til de er helt smeltet. Drypp sjokoladen over biscottiene; la dem sette seg i 30 minutter.
- 5Fotograf: Andrew Purcell