Hello Fresh Mobile Banner
Amaretto Biscotti

Amaretto Biscotti

Lær hvordan du lager deilige amaretto biscotti med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som gave. Enkelt trinn-for-trinn guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/4 kopp hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje salt
  • 5 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 1 kopp sukker
  • 2 store egg
  • 2 spiseskjeer amaretto-likør
  • 1 teskje mandelessens
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp rå mandler
  • 1 kopp sjokoladekoverte mandler
  • 2 unser hvit sjokolade, hakket
  • 2 unser semisøt sjokolade, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og dekk et stekebrett med bakepapir. Visp melet, bakepulveret, kanelen og saltet i en middels stor bolle. Pisk smør og sukker i en stor bolle med en mikser på middels-høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 5 minutter. Rør inn eggene, likøren, og mandel- og vaniljeekstraktene til det er godt blandet. Senk mikserens hastighet til lav; tilsett melet og bland til det akkurat er innarbeidet. Vend inn de rå og sjokoladebelagte mandlene.
  2. 2Dryss litt mel på hendene og på deigen; del den i to like deler og form til to 7,5 x 30 cm lange ruller på det forberedte stekebrettet, med ca. 8 cm mellomrom. Stek til de er puffet opp og faste, ca. 25 minutter. La dem avkjøle i 10 minutter på stekebrettet, før du flytter dem over på en skjærefjøl.
  3. 3Senk ovnstemperaturen til 120 grader Celsius. Skjær rullene i tynne skiver på ca. 2,5 cm tykkelse; legg dem med snittflaten ned på stekebrettet. Sett inn i ovnen igjen og stek, snu dem halvveis, til de er tørre og gylne, ca. 45 minutter. La dem avkjøle helt på stekebrettet.
  4. 4Smelt den hvite sjokoladen og den semisøte sjokoladen i hver sin mikrobølgeovnsbolle; varm i 30-sekunders intervaller, rør om etter hver gang, til de er helt smeltet. Drypp sjokoladen over biscottiene; la dem sette seg i 30 minutter.
  5. 5Fotograf: Andrew Purcell