Hello Fresh Mobile Banner
Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

oppskrift på pasta puttanesca, en smakfull og enkel rett med oliven, kapers og tomat. perfekt for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 unse olivenolje
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 3 ansjospinner, hakket
  • 900 gram tomater, konsertet (skrellet, frøet og skåret i strimler)
  • 1/4 teskje rød pepperflak
  • 170 gram tørr pasta, kokt al dente
  • 1 spiseskje kapers
  • 2 spiseskjeer niçoiseoliven, uten stein
  • 1/2 teskje fersk finhakket oregano
  • 8 ferske basilikumblader, revet i biter
  • 1 spiseskje finhakket fersk persille
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Ferskrevet parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenoljen i en stekepanne. Tilsett hvitløken og la den surre i ett minutt. Ha i ansjospakkene, 680 gram av tomatene, og rød pepperflak. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
  2. 2Bland inn den kokte pastaen, resten av tomatene (ca. 225 gram), kapers, oliven og oregano. Vend godt slik at pastaen blir dekket av sausen. Slå av varmen. Tilsett basilikum og persille. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 3Fordel på to pastaboller og riv over fersk parmesanost. Server umiddelbart.