Bakte nachos med ovnsbakte søtpoteter

Bakte nachos med ovnsbakte søtpoteter

oppskrift på sprø bakte nachos med søtpoteter, perfekt som forrett eller enkel middag. enkelt å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 søtpoteter, ca. 450 gram, skåret i 1/2-tommers terninger (ca. 3 1/2 kopper)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • Kosher-salt
  • 10 mais tortillas, hver 14 centimeter i diameter
  • Nonstick-kokkespray
  • 1/2 teskje chilipulver
  • Revet skall og saft av 1 lime
  • 1 lite løk, hakket
  • 2 spiseskjeer adobosaus fra hermetisk chipotle i adobosaus
  • 1 teskje tomatpuré
  • Én 400 grams boks pintobønner, drenert og skylt
  • 1 tomat, grovhakket
  • 1/2 serranoskive, uten frø om ønskelig, hakket
  • 1 1/2 kopper revet cheddarost
  • 1/2 avokado, skivet
  • 1/4 kopp ferske korianderblader

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 2Vend søtpotetene i en middels stor bolle med 1 spiseskje olje, spisskummen og 1/4 teskje salt. Fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er myke og delvis brune, ca. 25–30 minutter.
  3. 3Spray begge sider av tortillalefsene med matlagingsspray, deretter stabl dem og skjær stabelen i 8 trekantede biter. Skill tortillabitene og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Strø over chilipulver og 1/4 teskje salt, og vend dem godt. Stek chipsene til de er sprø, ca. 15 minutter, og rør om halvveis i steketiden. Ta chipsene ut av ovnen og vend dem med limeskall.
  4. 4Varm opp 2 teskjeer av oljen i en middels stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett halvparten av løken og kok, mens du rører, til den er myk, ca. 4 minutter. Tilsett adobosaus og tomatpuré, og rør til tomatpureen blir litt mørkere, ca. 2 minutter. Tilsett bønnene og 3/4 kopp vann, og la sausen småkoke til den tykner og bønnene er gjennomvarme, ca. 5 minutter. Sett til side til du skal montere nachosene.
  5. 5Bland tomatene, resten av løken, serranoskilen, limesaften, resten av oljen og 1/4 teskje salt i en foodprocessor. Puls til blandingen blir en chunky salsa.
  6. 6For å montere nachosene, legg halvparten av tortillachipsene i en 23 x 33 cm stor ildfast form. Strø over mesteparten av bønnene og søtpotetene. Dryss over halvparten av osten. Legg resten av chipsene over osten, og topp med resten av bønnene, søtpotetene og osten. Sett i ovnen til osten smelter, ca. 5–7 minutter. Topp med avokado, salsa og koriander.