
Thailandsk grønn kyllingcurry
Lær hvordan du lager en autentisk thai green curry med kylling. En enkel oppskrift som gir en smakfull og eksotisk middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 serrano-pepper, uten frø
- 2 Anaheim-pepper, uten frø
- 1 sjalottløk
- 1 stilk sitrongress, ca. 13 cm, etter trimming, grovhakket
- 1 (5 cm) ingefærknute, hakket
- 1 teskje ansjospasta
- 1 spiseskje sterk karrypulver
- 1 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje malt koriander
- 1/2 spiseskje gurkemeie
- 1/4 teskje malt ingefær
- 1/4 teskje malt nellik
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 3 spiseskjeer grønn karrypasta
- 2 (400 g) bokser kokosmelk
- 2 små røde paprika, skåret i 2 x ¾ tommers biter
- 1 liten poblano-pepper, skåret i 2 x ¾ tommers biter
- 2 små rødløk, skåret i halvringer
- 1/4 kopp fersk limejuice
- 5 spiseskjeer fiskesaus
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 2 teskjeer maisstivelse
- 450 g kyllingbryst uten bein og skinn, skåret på tvers i bitestørrelse
- 680 g kyllinglår uten bein og skinn, skåret i bitestørrelse
- 2 kopper jasminris, kokt
- 1/2 kopp bacon, kokt og smuldret
- 3 Roma-tomater, uten frø og hakket
- 1 bunt grønn løk, tynnsnittet
- 1/3 kopp hakket rød paprika
- 2 egg, hardkokte og hakket
- 1/3 kopp rosiner
- 1/2 kopp tørkede, saltede peanøtter
- 1/2 kopp kokos, ristet
- 1 kopp krydret pæresyltetøy, oppskrift følger
- 5 modne Bosc-pærer, delt i to og kjernet ut
- 5 hvitløksfedd, skrelt og knust
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/3 kopp brunt sukker
- 1 teskje kanel
- 1/2 teskje nellik
- 2 teskjeer rød pepperflak
- 1/4 teskje salt
- 1 sitron, saftet (ca. 2 ss)
- 1/3 kopp lønnesirup
- 1 rød løk, hakket
- 1/2 serrano-pepper, uten frø og finhakket
- 3 ss finhakket sjalottløk
- 3 ss finhakket fersk ingefær
- 1/3 kopp eplecidereddik
- 1/2 teskje finhakket fersk rosmarin
- 1/2 kopp tørkede tranebær
Fremgangsmåte
- 1For å lage grønn currypaste: I en food processor, kombiner paprika, sjalottløk, sitrongress og fersk ingefær, og puls til grovhakket. Tilsett ansjospasta, krydder og olje, og kjør til en jevn pasta.
- 2I en stor, tykk panne over middels høy varme, tilsett olje og 3 spiseskjeer av den grønne currypasten. Rør raskt i 1 minutt, og tilsett deretter kokosmelk litt etter litt. Rør i 2 minutter og kok opp. Tilsett paprika og løk, og la det småkoke i 3 minutter.
- 3I et stort målebeger, bland limejuice, fiskesaus, brunt sukker og maisstivelse. Hell sakte i den småkokende kokosblandingen. Tilsett kyllingbitene og kok opp igjen. La det småkoke i 25 minutter, og juster med ekstra currypulver, currypaste og salt etter behov.
- 4Til servering: Server ris i individuelle boller, topp med curry, og pynt med ønsket garnityr.
- 5Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 6Tilsett pærene og hvitløksfeddene i en stor bolle, og drypp over olivenolje. Bland brunt sukker, kanel, nellik, 1 teskje av de røde pepperflakene, salt og sitronjuice i en liten bolle. Strø over pærene og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Legg pærene med skjæreflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett, og stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter. Snu pærene og hell litt lønnesirup i hver fordypning der kjernen ble fjernet. Stek i ytterligere 15–20 minutter, og la dem avkjøle på en skjærefjøl. Når de er avkjølt nok til å håndteres, skrell og skjær i terninger.
- 7Mens pærene avkjøles, bland de resterende ingrediensene i en liten, ikke-reaktiv kjele, og la det småkoke på lav varme. Ta av varmen og la det avkjøles litt. Bland pærene og sausen, og oppbevar i en lukket beholder i kjøleskapet i 24 timer, og opptil 1 uke.