Thailandsk grønn kyllingcurry

Thailandsk grønn kyllingcurry

Lær hvordan du lager en autentisk thai green curry med kylling. En enkel oppskrift som gir en smakfull og eksotisk middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 serrano-pepper, uten frø
  • 2 Anaheim-pepper, uten frø
  • 1 sjalottløk
  • 1 stilk sitrongress, ca. 13 cm, etter trimming, grovhakket
  • 1 (5 cm) ingefærknute, hakket
  • 1 teskje ansjospasta
  • 1 spiseskje sterk karrypulver
  • 1 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje malt koriander
  • 1/2 spiseskje gurkemeie
  • 1/4 teskje malt ingefær
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 3 spiseskjeer grønn karrypasta
  • 2 (400 g) bokser kokosmelk
  • 2 små røde paprika, skåret i 2 x ¾ tommers biter
  • 1 liten poblano-pepper, skåret i 2 x ¾ tommers biter
  • 2 små rødløk, skåret i halvringer
  • 1/4 kopp fersk limejuice
  • 5 spiseskjeer fiskesaus
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 2 teskjeer maisstivelse
  • 450 g kyllingbryst uten bein og skinn, skåret på tvers i bitestørrelse
  • 680 g kyllinglår uten bein og skinn, skåret i bitestørrelse
  • 2 kopper jasminris, kokt
  • 1/2 kopp bacon, kokt og smuldret
  • 3 Roma-tomater, uten frø og hakket
  • 1 bunt grønn løk, tynnsnittet
  • 1/3 kopp hakket rød paprika
  • 2 egg, hardkokte og hakket
  • 1/3 kopp rosiner
  • 1/2 kopp tørkede, saltede peanøtter
  • 1/2 kopp kokos, ristet
  • 1 kopp krydret pæresyltetøy, oppskrift følger
  • 5 modne Bosc-pærer, delt i to og kjernet ut
  • 5 hvitløksfedd, skrelt og knust
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/3 kopp brunt sukker
  • 1 teskje kanel
  • 1/2 teskje nellik
  • 2 teskjeer rød pepperflak
  • 1/4 teskje salt
  • 1 sitron, saftet (ca. 2 ss)
  • 1/3 kopp lønnesirup
  • 1 rød løk, hakket
  • 1/2 serrano-pepper, uten frø og finhakket
  • 3 ss finhakket sjalottløk
  • 3 ss finhakket fersk ingefær
  • 1/3 kopp eplecidereddik
  • 1/2 teskje finhakket fersk rosmarin
  • 1/2 kopp tørkede tranebær

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage grønn currypaste: I en food processor, kombiner paprika, sjalottløk, sitrongress og fersk ingefær, og puls til grovhakket. Tilsett ansjospasta, krydder og olje, og kjør til en jevn pasta.
  2. 2I en stor, tykk panne over middels høy varme, tilsett olje og 3 spiseskjeer av den grønne currypasten. Rør raskt i 1 minutt, og tilsett deretter kokosmelk litt etter litt. Rør i 2 minutter og kok opp. Tilsett paprika og løk, og la det småkoke i 3 minutter.
  3. 3I et stort målebeger, bland limejuice, fiskesaus, brunt sukker og maisstivelse. Hell sakte i den småkokende kokosblandingen. Tilsett kyllingbitene og kok opp igjen. La det småkoke i 25 minutter, og juster med ekstra currypulver, currypaste og salt etter behov.
  4. 4Til servering: Server ris i individuelle boller, topp med curry, og pynt med ønsket garnityr.
  5. 5Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  6. 6Tilsett pærene og hvitløksfeddene i en stor bolle, og drypp over olivenolje. Bland brunt sukker, kanel, nellik, 1 teskje av de røde pepperflakene, salt og sitronjuice i en liten bolle. Strø over pærene og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Legg pærene med skjæreflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett, og stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter. Snu pærene og hell litt lønnesirup i hver fordypning der kjernen ble fjernet. Stek i ytterligere 15–20 minutter, og la dem avkjøle på en skjærefjøl. Når de er avkjølt nok til å håndteres, skrell og skjær i terninger.
  7. 7Mens pærene avkjøles, bland de resterende ingrediensene i en liten, ikke-reaktiv kjele, og la det småkoke på lav varme. Ta av varmen og la det avkjøles litt. Bland pærene og sausen, og oppbevar i en lukket beholder i kjøleskapet i 24 timer, og opptil 1 uke.