Alvorlig vaniljeis

Alvorlig vaniljeis

Lær hvordan du lager en rik og kremet vaniljeiskrem med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerdager eller når du vil ha en deilig dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1, 2 kopper halvhavmelk
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 kopp minus 2 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer ferskenpreserves (ikke gelé)
  • 1 vaniljestang, delt og skrapet

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland alle ingrediensene (inkludert bønnen og fruktkjøttet) i en stor kjele og sett den på middels varme. Fest et steke- eller sukkertemperaturtermometer på innsiden av kjelen. (se notat under) Rør av og til, og varm opp blandingen til 170 grader Fahrenheit. Ta kjelen av varmen og la den avkjøle litt. Fjern vaniljebønnen og hell blandingen over i en beholder med lokk. Sett den i kjøleskapet over natten for å la smakene og teksturen modnes.
  3. 3Frys blandingen i iskremmaskinen i henhold til produsentens instruksjoner. Blandingen vil ikke fryse helt hardt i maskinen. Når volumet har økt med 1/2 til 3/4 ganger, og fått en myk iskremkonsistens, skje blandingen tilbake i en beholder med lokk og la den fryse til den er hard, minst 1 time før servering.
  4. 4NOTAT: Hvis du ikke har et termometer, varm opp blandingen til den nesten akkurat når den småkoker. Så snart du ser en boble treffe overflaten, tar du den av varmen. Ikke la den koke opp.