Black Forest Trifle
oppskrift på black forest trifle, en klassisk og smakfull dessert med sjokolade, kirsebær og krem. perfekt for fest eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Non-stick spray til koking
- 2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 1 ½ kopper sukker
- ½ kopp kakaopulver
- 1 ½ teskje natron
- ½ teskje kosher-salt
- ¼ teskje bakepulver
- 1 kopp kulturmelk
- ½ kopp rapsolje
- 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 1 kopp veldig varm, sterk kaffe
- 1 kopp kakaopulver
- 1 kopp sukker
- ½ kopp maisstivelse
- ½ teskje kosher-salt
- 4 kopper lettmelk
- 3 store eggeplommer, lett pisket
- 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 2 kopper kremfløte
- ½ kopp sukker
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- To bokser á 425 gram med utkjernede kirsebær, drenert
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en 33 x 23 cm bakeform; en trifle- eller dessertskål.
- 3For kaken:
- 4Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel en 33 x 23 cm bakeform.
- 5I en stor bolle sikt sammen mel, sukker, kakao, natron, salt og bakepulver.
- 6Tilsett kulturmelk, olje og vanilje. Rør til det akkurat er blandet.
- 7Tilsett kaffen og bland godt.
- 8Hell røren i formen og stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 40 minutter.
- 9La kaken avkjøle helt.
- 10Smuldre kaken i middels store biter, dekk til og sett til side.
- 11For puddingen:
- 12I en stor kjele, varm opp over middels varme.
- 13Bland kakao, sukker, maisenna og salt godt.
- 14Visp inn melken.
- 15Rør konstant med en tresleiv til blandingen begynner å koke lett og tykner, ca. 7–9 minutter.
- 16Skru ned varmen til lav.
- 17Rør inn et par spiseskjeer av den varme blandingen i eggeplommene for å temperere, og rør deretter eggeplommene tilbake i den varme blandingen.
- 18Rør konstant til blandingen tykner til pudding-konsistens, ca. 3–4 minutter.
- 19Ta av varmen og rør inn vaniljen.
- 20Dekk overflaten med plastfolie direkte på puddingen for å forhindre skinn, og avkjøl.
- 21For pisket krem:
- 22Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk krem, sukker og vanilje til stive topper dannes.
- 23Montering:
- 24Legg halvparten av kakekrøllene i bunnen av en trifle- eller dessertskål.
- 25Topp med halvparten av puddingen, deretter halvparten av kirsebærene, og til slutt halvparten av den piskede kremen.
- 26Gjenta lagene med resten av kaken, puddingen, kirsebærene og kremen.
- 27Lagre noen kirsebær eller kakebiter til pynt på toppen.
- 28Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 2 timer eller opptil 1 dag.