Black Forest Trifle

Black Forest Trifle

oppskrift på black forest trifle, en klassisk og smakfull dessert med sjokolade, kirsebær og krem. perfekt for fest eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Non-stick spray til koking
  • 2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 1 ½ kopper sukker
  • ½ kopp kakaopulver
  • 1 ½ teskje natron
  • ½ teskje kosher-salt
  • ¼ teskje bakepulver
  • 1 kopp kulturmelk
  • ½ kopp rapsolje
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 1 kopp veldig varm, sterk kaffe
  • 1 kopp kakaopulver
  • 1 kopp sukker
  • ½ kopp maisstivelse
  • ½ teskje kosher-salt
  • 4 kopper lettmelk
  • 3 store eggeplommer, lett pisket
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 2 kopper kremfløte
  • ½ kopp sukker
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • To bokser á 425 gram med utkjernede kirsebær, drenert

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en 33 x 23 cm bakeform; en trifle- eller dessertskål.
  3. 3For kaken:
  4. 4Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel en 33 x 23 cm bakeform.
  5. 5I en stor bolle sikt sammen mel, sukker, kakao, natron, salt og bakepulver.
  6. 6Tilsett kulturmelk, olje og vanilje. Rør til det akkurat er blandet.
  7. 7Tilsett kaffen og bland godt.
  8. 8Hell røren i formen og stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 40 minutter.
  9. 9La kaken avkjøle helt.
  10. 10Smuldre kaken i middels store biter, dekk til og sett til side.
  11. 11For puddingen:
  12. 12I en stor kjele, varm opp over middels varme.
  13. 13Bland kakao, sukker, maisenna og salt godt.
  14. 14Visp inn melken.
  15. 15Rør konstant med en tresleiv til blandingen begynner å koke lett og tykner, ca. 7–9 minutter.
  16. 16Skru ned varmen til lav.
  17. 17Rør inn et par spiseskjeer av den varme blandingen i eggeplommene for å temperere, og rør deretter eggeplommene tilbake i den varme blandingen.
  18. 18Rør konstant til blandingen tykner til pudding-konsistens, ca. 3–4 minutter.
  19. 19Ta av varmen og rør inn vaniljen.
  20. 20Dekk overflaten med plastfolie direkte på puddingen for å forhindre skinn, og avkjøl.
  21. 21For pisket krem:
  22. 22Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk krem, sukker og vanilje til stive topper dannes.
  23. 23Montering:
  24. 24Legg halvparten av kakekrøllene i bunnen av en trifle- eller dessertskål.
  25. 25Topp med halvparten av puddingen, deretter halvparten av kirsebærene, og til slutt halvparten av den piskede kremen.
  26. 26Gjenta lagene med resten av kaken, puddingen, kirsebærene og kremen.
  27. 27Lagre noen kirsebær eller kakebiter til pynt på toppen.
  28. 28Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 2 timer eller opptil 1 dag.