Glødende Jack-o'-Lantern-kjeks

Glødende Jack-o'-Lantern-kjeks

oppskrift på glødende jack-o'-lantern cookies perfekt for halloween. enkle å lage, med skumle dekorasjoner og spennende smak. ideell for høstfesten!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp harde godterier
  • 2. 1/2 kopp (1 stang) smør, romtemperert
  • 3. 1 kopp sukker
  • 4. 1 egg
  • 5. 1 teskje sitronskall, valgfritt
  • 6. 1 teskje sitronsaft
  • 7. rød og gul flytende fargestoff eller oransje pasta fargestoff
  • 8. 2 kopper hvetemel
  • 9. 1 teskje bakepulver
  • 10. 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C. Legg to bakeplater med bakepapir, aluminiumsfolie eller en Silpat-matte (ikke bakepapir av voks, da det vil feste seg).
  2. 22. Pakk ut godteriene hvis de er innpakket, legg dem i en kraftig ziplock-pose, og knus dem til pulver med den flate siden av en kjøtthammer eller bunnen av en kjele.
  3. 33. Pisk smør og sukker i en stor bakebolle til det er kremaktig, og bland deretter inn egget, sitronskallet, hvis du bruker det, sitronsaften og matfargen. Begynn med 6 dråper rød og 5 dråper gul flytende farge eller en liten mengde oransje pasta; tilsett mer for å oppnå ønsket nyanse. Rør godt til alt er godt blandet.
  4. 44. Tilsett mel, bakepulver og salt i bollen, og bland godt.
  5. 55. Kjevl ut halvparten av deigen på en lett melet overflate, og bruk en kakeutstikker til å stikke ut 8 store gresskarformer (jack-o'-lanterns), eller lag dem for hånd med tuppen av en liten kniv. Lag korte, tykke gresskar på omtrent 10 cm bredde og 7,5 cm høyde, eller lag høye, tynne gresskar på ca. 10 cm høyde og 5-7,5 cm bredde. Her ønsker du variasjon! Bruk kniven til å skjære ut store øyne, nese og munn i hver (ikke lag for mange tenner – de har en tendens til å falle av). Husk at øynene, nesen og munnen skal være brede nok til å romme det smeltede godteriet. Løft forsiktig gresskarene med en slikkepott og legg dem på de forberedte bakeplatene. Bruk tuppen av kniven til å skyve tilbake åpningene for øyne, nese og munn for å gjøre dem så brede som mulig uten å miste deigen mellom ansiktsfunksjonene. Gjenta med den resterende deigen.
  6. 66. Bruk tuppen av