Banan- og sjokoladekupkaker

Banan- og sjokoladekupkaker

Lær hvordan du lager deilige banana brownie cupcakes. Perfekt dessert for alle anledninger. Enkel oppskrift med trinn for trinn-instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 2 3/4 kopper hvetemel
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 2 teskjeer salt
  • 8 unser smør
  • 3 kopper sukker
  • 1/2 kopp kakaopulver
  • 5 egg
  • 1 eggeplomme
  • 6 unser bananpuré
  • 2 unser kulturmelk
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 6 unser karamelliserte godterier
  • 4 unser bananer
  • 1 unser melk
  • 1/8 teskje salt
  • 6 eggeplommer
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 pund smør
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 kopper sukker
  • 2 kopper krem
  • 12 unser dulce de leche
  • 1/2 spiseskje melasse
  • 1 spiseskje salt
  • 1 kopp hvit sjokoladeovertrekking
  • 1 kopp pisket krem
  • Matfarging

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: #802 rund piping-tut
  2. 2Til cupcakesene: Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Bruk en 24-muffinsform med papirformer og sett den til side.
  3. 3I en middels stor bolle, visp sammen mel, bakepulver og salt.
  4. 4I en stor bolle av en elektrisk kjøkkenmaskin med flatpisker, bland smør, sukker og kakaopulver til det er godt blandet. Tilsett eggene og eggeplommen, og pisk på lav hastighet til alle ingrediensene er jevne og godt blandet.
  5. 5Senk hastigheten på kjøkkenmaskinen til lav, og tilsett halvparten av de tørre ingrediensene. Bland i 1 minutt, og skrap av og til sidene av bollen. Tilsett bananpuré og kulturmelk, og pisk i 30 sekunder. Deretter tilsetter du resten av de tørre ingrediensene. Fordel røren jevnt i de forberedte muffinsformene, og stek på midterste rille til en kakepinne satt inn i midten av hver kake kommer ut ren, ca. 20–25 minutter. La kakene avkjøle i formene i 10 minutter. Ta kakene ut av formene og avkjøl dem helt på avkjølingsrist, ca. 30 minutter.
  6. 6Til smørkremen: I en liten kjele, kok karamellgodterier, bananer, melk og salt sammen til det er helt smeltet; blandingen vil være klumpete.
  7. 7I en elektrisk mikser med visp, pisk eggeplommer og sukker til det er lyst og luftig. Hell den varme karamellblandingen i eggeplommene mens mikseren går. Fortsett å piske til blandingen er avkjølt. Skjær opp smøret og tilsett det (sakte). Tilsett deretter vaniljen. Bruk umiddelbart, eller oppbevar i kjøleskap til bruk.
  8. 8Til fyllet: Kok opp sukker og 1/2 kopp vann, og lag en middels karamell. Varm opp fløten til kokepunktet. Tilsett den varme fløten sakte i karamellblandingen. Kok videre til det er jevnt og uten klumper. Rør inn dulce de leche, melasse og salt.
  9. 9Til den hvite sjokolade-maling: Lag en ganache av sjokoladen og fløten ved å varme opp fløten i en liten kjele og helle over den hvite sjokoladen. Visp til glatt. Del ganachen i 3 porsjoner og bruk ønsket matfarge for å farge hver porsjon. Varm opp i mikrobølgeovnen hvis blandingen blir for tykk.
  10. 10Montering: Bruk en melonskje til å fjerne kjernen fra midten av hver cupcake. Fyll hver cupcake med den saltede smørskorp-fyllet. Bruk en sprøytepose med #802-tut til å spraye et rikelig lag med karamell-banan-smørkrem på hver cupcake. Bruk tre farger av hvit sjokolade-maling og pynt med tre blå menn-hoder på toppen.