Mamas asiatiske kylling og ris

Mamas asiatiske kylling og ris

Lær å lage mamas asiatiske kylling og ris med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag for hele familien. Rask, enkel og velsmakende!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp varmt vann
  • 2. 1/4 kopp pakket brunt sukker
  • 3. 2 spiseskjeer appelsinjuice
  • 4. 2 spiseskjeer soyasaus
  • 5. 2 spiseskjeer ketchup
  • 6. 1 spiseskje hvit eddik
  • 7. 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 8. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 9. 1/4 teskje kinesisk femkrydderpulver
  • 10. 1 teskje revet appelsinskall
  • 11. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 12. 680 gram skinn- og benfri kyllingbryst, i terninger
  • 13. 2 kopper vann
  • 14. 1 kopp ukokt hvit ris
  • 15. 2 teskjeer maisstivelse
  • 16. 2 spiseskjeer kaldt vann
  • 17. Hakket grønn løk til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en bolle, rør sammen varmt vann, brunt sukker, appelsinjuice, soyasaus, ketchup, hvit eddik, hvitløk, rød pepperflak, fem-spice pulver og appelsinskall til sukkeret er oppløst og blandingen er godt blandet.
  2. 22. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne eller wok over middels varme, og kok og rør kyllingen til utsiden er gyllenbrun og innsiden ikke lenger er rosa, i 10 til 12 minutter. Hell blandingen over kyllingen, kok opp, skru ned varmen til middels-lav, og dekk til pannen. La det småkoke i 30 minutter, av og til med å røre.
  3. 33. Mens kyllingen og sausen småkoker, kok opp ris og vann i en kjele over høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør og væsken er absorbert, i 20 til 25 minutter. Sett risen til side og hold den varm.
  4. 44. Visp sammen maisstivelse og 2 spiseskjeer kaldt vann i en liten bolle til det er glatt, og rør det inn i kylling- og sausblandingen, litt av gangen. La kylling- og sausblandingen koke i ca. 2 minutter for å tykne, og server over varm kokt ris, strødd med grønn løk.