
Mamas asiatiske kylling og ris
Lær å lage mamas asiatiske kylling og ris med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag for hele familien. Rask, enkel og velsmakende!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp varmt vann
- 2. 1/4 kopp pakket brunt sukker
- 3. 2 spiseskjeer appelsinjuice
- 4. 2 spiseskjeer soyasaus
- 5. 2 spiseskjeer ketchup
- 6. 1 spiseskje hvit eddik
- 7. 4 fedd hvitløk, finhakket
- 8. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 9. 1/4 teskje kinesisk femkrydderpulver
- 10. 1 teskje revet appelsinskall
- 11. 2 spiseskjeer olivenolje
- 12. 680 gram skinn- og benfri kyllingbryst, i terninger
- 13. 2 kopper vann
- 14. 1 kopp ukokt hvit ris
- 15. 2 teskjeer maisstivelse
- 16. 2 spiseskjeer kaldt vann
- 17. Hakket grønn løk til pynt
Fremgangsmåte
- 11. I en bolle, rør sammen varmt vann, brunt sukker, appelsinjuice, soyasaus, ketchup, hvit eddik, hvitløk, rød pepperflak, fem-spice pulver og appelsinskall til sukkeret er oppløst og blandingen er godt blandet.
- 22. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne eller wok over middels varme, og kok og rør kyllingen til utsiden er gyllenbrun og innsiden ikke lenger er rosa, i 10 til 12 minutter. Hell blandingen over kyllingen, kok opp, skru ned varmen til middels-lav, og dekk til pannen. La det småkoke i 30 minutter, av og til med å røre.
- 33. Mens kyllingen og sausen småkoker, kok opp ris og vann i en kjele over høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør og væsken er absorbert, i 20 til 25 minutter. Sett risen til side og hold den varm.
- 44. Visp sammen maisstivelse og 2 spiseskjeer kaldt vann i en liten bolle til det er glatt, og rør det inn i kylling- og sausblandingen, litt av gangen. La kylling- og sausblandingen koke i ca. 2 minutter for å tykne, og server over varm kokt ris, strødd med grønn løk.