
En enkel ham- og bønnesuppe
Lær å lage en enkel og næringsrik ham- og bønnesuppe. Perfekt for kalde dager, rask å lage, og full av smak. Ideell for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund tørre Great Northern-bønner
- 8 kopper vann
- 1/2 teskje salt
- 1 skinkeledd
- 1 kopp hakkede gulrøtter
- 1/2 stilk selleri, hakket
- 1 kopp hakket løk
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 1 teskje sennepspulver
- 2 laurbærblad
- 2 kopper hakket skinke
- 1/2 teskje hvit pepper, malt
Fremgangsmåte
- 1Skyll bønnene, og sorter ut eventuelle ødelagte eller misfargede. I en stor kjele over høy varme, kok opp vannet. Tilsett salt og bønnene, og fjern deretter fra varmen. La bønnene ligge i det varme vannet i minst 60 minutter.
- 2Etter 60 minutters bløtlegging, sett kjelen tilbake på høy varme og legg i hammebenet, gulrøtter, selleri, løk, hvitløk, sennep og laurbærblad i kjelen. Rør godt, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i ytterligere 60 minutter.
- 3Fjern hammebenet og kast det. Rør inn den hakkede skinke og la det småkoke i ytterligere 30 minutter. Krydre med hvit pepper etter smak.