
Artisjokkdip
Lær hvordan du lager en smakfull artichoke dip perfekt for forretter eller snacks. En enkel oppskrift som passer for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3/4 pund kremost, myknet
- 1/2 kopp melk eller halvfete fløte
- 1/2 kopp ferskrevet Parmesan
- 2 vårløk (hvite og grønne deler), hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 store egg, pisket
- 1 spiseskje ferskpresset sitronsaft
- 2 kopper avrent, hermetisk eller tint artisjokkhjerter, tørket
- 1 teskje kosher-salt
- Nykvernet svart pepper, etter smak
- En klype cayennepepper
- Smør, etter behov
- Utvalg av kjeks
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en foodprosessor, bland kremost, melk, Parmesan, vårløk, hvitløk, egg og sitronsaft; puls til det er jevnt. Tilsett artisjokkene, salt, pepper og cayennepepper, og puls til det er akkurat blandet, men fortsatt litt chunky. Overfør blandingen til en smurt, dyp ildfast form på 4 kopper og stek til den er lett brunet og stivnet, ca. 1 time. Server varm med kjeks.