
Squashfritters (Frittelle di Zucca fra Veneto)
oppskrift på frittelle di zucca, deilige squashfritters fra veneto-regione i Italia. enkel å lage, perfekt som forrett eller snacks. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 liten squash eller gresskar, ca. 500 gram
- 2. 2 kopper melk, eller etter behov
- 3. 1 ½ kopper hvetemel, eller etter behov
- 4. 2 teskjeer natron oppløst i 2 teskjeer vann
- 5. 2 egg
- 6. En klype salt
- 7. ⅔ kopp sukker, eller etter smak
- 8. Revet skall av 1 eller 2 appelsiner
- 9. ½ kopp kandisert sitron, hakket i små terninger
- 10. ⅓ kopp rosiner
- 11. ½ kopp pinjekjerner, ristet
- 12. Peanøttolje til dypsteking
- 13. Melis til pynt
Fremgangsmåte
- 1Halv squash eller gresskar, skrap ut og kast frøene og fibrene, skrell, og skjær i 1/2-tommers terninger. Du skal ha omtrent 3 til 3 1/2 kopper. Legg det i en kjele, tilsett melk til det dekker, og varm opp på middels varme. La det småkoke til squashen er blitt til en jevn puré, ca. 30 minutter. Ikke vær bekymret hvis blandingen ser ut som den er blitt surret; den vil jevne seg ut. Rør inn 1 1/2 kopper mel og fortsett å røre til blandingen er tykk, ca. 5 minutter, og tilsett mer mel etter behov for å binde det hele sammen. Rør inn den oppløste natronen, og deretter eggene, ett om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Tilsett salt, sukker, appelsinskall, sitron, rosiner og pinjekjerner. Ta av varmen. La det stå i ca. 15 minutter, til det meste av fuktigheten er absorbert. Hell olje opp til 3 inches dypt i en dyp panne eller wok, og varm opp til 190 grader Celsius. I porsjoner, slipp små (1 tomme i diameter) teskjeer av røren forsiktig ned i den varme oljen. (Disse bør ikke være for store, ellers vil ikke midten koke.) Stek til de er gylne, ca. 3 til 5 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre dem til papirhåndklær for å renne av. Hold dem varme til alle fritterne er ferdigstekte. Anrett fritterne på et fat og sikt et tykt lag av melis over. Spis mens de er varme eller veldig varme.