
Chili-lime kylling-spyd
Lær hvordan du lager smakfulle kyllingkabobs med chili og lime. Perfekt for sommergrillen eller hverdagsmiddagen. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 3 ss olivenolje
- 1 1/2 ss rødvinseddik
- 1 lime, saftet
- 1 ts chilipulver
- 1/2 ts paprika
- 1/2 ts løkpulver
- 1/2 ts hvitløkpulver
- cayennepepper etter smak
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 450 g kyllingbryst uten skinn og bein – skåret i 3,8 cm biter
- spyd
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, visp sammen olivenolje, eddik og limesaft. Krydre med chilipulver, paprika, løkpulver, hvitløkpulver, cayennepepper, salt og svart pepper. Legg kyllingen i en grunn bakeform med sausen, og rør om slik at den blir dekket. Dekk til og la marinere i kjøleskapet i minst 1 time.
- 2Forvarm grillen til middels høy varme. Tre kyllingen på spyd, og kast marinaden.
- 3Pensle grillristen lett med olje. Grill spyd i 10 til 15 minutter, eller til kyllingjuicen er klar.