Sjokolade- og mynteskjeks I

Sjokolade- og mynteskjeks I

Lag smakfulle chokolade-mynt cookies med enkel oppskrift. Perfekt som snacks eller dessert. Rask å lage og garantert en favoritt for alle kakespisere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1/4 kopp smør
  • 1 1/2 kopper pakket brunt sukker
  • 2 spiseskjeer vann
  • 2 kopper semisøte sjokoladeknapper
  • 2 egg
  • 2 1/2 kopper hvetemel
  • 1 1/4 teskjeer natron
  • 1/2 teskje salt
  • 36 sjokolade- og mynteskivemynter

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor panne over svak varme, kok smør, sukker og vann til smøret er smeltet. Tilsett sjokoladeknapper og rør til det er delvis smeltet. Fjern fra varmen og fortsett å røre til sjokoladen er helt smeltet. Hell over i en stor bolle og la stå i 10 minutter for å avkjøle litt.
  2. 2På høy hastighet, pisk inn egg, ett av gangen, i sjokoladeblandingen. Reduser hastigheten til lav og tilsett de tørre ingrediensene, og pisk til det er godt blandet. Sett deigen i kjøleskapet i ca. 1 time.
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  4. 4Rull deigen til kuler og legg dem på et ugreddet bakepapir med ca. 5 cm mellomrom. Stek i 8-10 minutter. Mens kakene er i ovnen, pakk ut peppermyntene og del hver i to. Når kakene er tatt ut av ovnen, legg en halv peppermynte på toppen av hver kake. La mynten sitte i opptil 5 minutter til den er smeltet, og spre deretter mynten utover toppen av kaken.
  5. 5Spis og nyt!