Sjokolade- og mynteskjeks I

Sjokolade- og mynteskjeks I

Lag smakfulle chokolade-mynt cookies med enkel oppskrift. Perfekt som snacks eller dessert. Rask å lage og garantert en favoritt for alle kakespisere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp smør
  • 2. 1 1/2 kopper pakket brunt sukker
  • 3. 2 spiseskjeer vann
  • 4. 2 kopper semisøte sjokoladeknapper
  • 5. 2 egg
  • 6. 2 1/2 kopper hvetemel
  • 7. 1 1/4 teskjeer natron
  • 8. 1/2 teskje salt
  • 9. 36 sjokolade- og mynteskivemynter

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor panne over svak varme, kok smør, sukker og vann til smøret er smeltet. Tilsett sjokoladeknapper og rør til det er delvis smeltet. Fjern fra varmen og fortsett å røre til sjokoladen er helt smeltet. Hell over i en stor bolle og la stå i 10 minutter for å avkjøle litt.
  2. 22. På høy hastighet, pisk inn egg, ett av gangen, i sjokoladeblandingen. Reduser hastigheten til lav og tilsett de tørre ingrediensene, og pisk til det er godt blandet. Sett deigen i kjøleskapet i ca. 1 time.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  4. 44. Rull deigen til kuler og legg dem på et ugreddet bakepapir med ca. 5 cm mellomrom. Stek i 8-10 minutter. Mens kakene er i ovnen, pakk ut peppermyntene og del hver i to. Når kakene er tatt ut av ovnen, legg en halv peppermynte på toppen av hver kake. La mynten sitte i opptil 5 minutter til den er smeltet, og spre deretter mynten utover toppen av kaken.
  5. 5Spis og nyt!