
Øl-kylling på spyd
Lær hvordan du lager saftig beer butt chicken på grillen. En enkel oppskrift som gir smakfull og saftig kylling med sprøtt skinn. Perfekt til sommerfesten!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 1 kopp smør
- 2. 2 spiseskjeer hvitløkssalt
- 3. 2 spiseskjeer paprika
- 4. salt og pepper etter smak
- 5. 1 (12 væskeons) boks øl
- 6. 1 (4 pund) hel kylling
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm en utendørsgrill på lav varme.
- 22. I en liten stekepanne, smelt 1/2 kopp smør. Bland inn 1 spiseskje hvitløkssalt, 1 spiseskje paprika, salt og pepper.
- 33. Kast ut halve ølen, og la resten være i boksen. Tilsett det resterende smøret, hvitløkssalt, paprika og ønsket mengde salt og pepper i ølboksen. Plasser boksen på et engangs bakepapir. Sett kyllingen på boksen, og før boksen inn i hulrommet på kyllingen. Pensle kyllingen med det smeltede, krydrede smøret.
- 44. Plasser bakepapiret med øl og kylling på den forberedte grillen. Stek over lav varme i omtrent 3 timer, eller til den indre temperaturen på kyllingen når 180 grader Fahrenheit (80 grader Celsius).