Karamellfylte sjokoladekjeks

Karamellfylte sjokoladekjeks

Lag deilige fylte sjokoladekjeks med karamell. Perfekt som søtt til kaffen eller som gave. En enkel oppskrift for alle bakemesterentusiaster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp smør, myknet
  • 2. 1 kopp hvitt sukker
  • 3. 1 kopp pakket brunt sukker
  • 4. 2 egg
  • 5. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 6. 2 1/4 kopper hvetemel
  • 7. 1 teskje natron
  • 8. 3/4 kopp usøtet kakaopulver
  • 9. 1 kopp hakkede valnøtter
  • 10. 1 spiseskje hvitt sukker
  • 11. 48 sjokoladeovertrukne karamellkarameller

Fremgangsmåte

  1. 11. Pisk smør til det er kremaktig. Tilsett gradvis hvitt sukker og brunt sukker, og pisk godt mellom hver gang. Rør inn egg og vanilje. Bland mel, natron og kakao. Tilsett gradvis i smørblandingen, og pisk godt. Rør inn 1/2 kopp valnøtter. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
  2. 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  3. 33. Bland resten av valnøttene med 1 spiseskje sukker. Del deigen i 4 deler. Arbeid med én del om gangen, og la resten være i kjøleskapet til den skal brukes. Del hver del i 12 biter. Trykk raskt hver bit av deigen rundt en sjokoladeovertrukket karamell, og rull til en ball. Dypp toppen i sukkerblandingen. Legg dem med sukker-siden opp, med 5 cm mellomrom på smurte bakeplater.
  4. 44. Stek i 8 minutter i den forvarmede ovnen. La dem avkjøle i 3 til 4 minutter på bakeplatene før de flyttes over på avkjølingsrist for å avkjøle helt.