Brokkolirisgrateng

Brokkolirisgrateng

Lær å lage en smakfull brokkoligrateng med ris. Enkel oppskrift for mettende middager, perfekt for hele familien. Rask og sunn rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 pakker frossen hakket brokkoli (10 unse)
  • 2. 3 kopper instant ris
  • 3. 1 boks (10,75 unse) kremet soppsuppe
  • 4. 1 boks (10,75 unse) kremet kyllingsuppe
  • 5. 1 1/4 kopper vann
  • 6. 1 pakke (16 unse) bearbeidet amerikansk ost, i terninger
  • 7. 1 spiseskje smør
  • 8. 1 bunt selleri, hakket
  • 9. 1 stor løk, hakket
  • 10. salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok brokkoli og ris i henhold til pakkens anvisninger. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 22. I en middels stor kjele over lav varme, bland kremet soppsuppe, kyllingsuppe og 1 1/4 kopper vann. Rør gradvis inn osten til den er smeltet. Pass på at osten ikke brenner seg.
  3. 33. Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme, og kok og rør selleri og løk til de er myke.
  4. 44. I en stor blandebolle, kombiner brokkoli, ris, suppe- og oste-blandingen, selleri og løk. Krydre med salt og pepper. Hell blandingen i en ildfast form på 23x33 cm.
  5. 55. Stek i den forvarmede ovnen i 45 minutter, til den er boblende og lett brunet.