
Brokkolirisgrateng
Lær å lage en smakfull brokkoligrateng med ris. Enkel oppskrift for mettende middager, perfekt for hele familien. Rask og sunn rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pakker frossen hakket brokkoli (10 unse)
- 3 kopper instant ris
- 1 boks (10,75 unse) kremet soppsuppe
- 1 boks (10,75 unse) kremet kyllingsuppe
- 1 1/4 kopper vann
- 1 pakke (16 unse) bearbeidet amerikansk ost, i terninger
- 1 spiseskje smør
- 1 bunt selleri, hakket
- 1 stor løk, hakket
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok brokkoli og ris i henhold til pakkens anvisninger. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2I en middels stor kjele over lav varme, bland kremet soppsuppe, kyllingsuppe og 1 1/4 kopper vann. Rør gradvis inn osten til den er smeltet. Pass på at osten ikke brenner seg.
- 3Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme, og kok og rør selleri og løk til de er myke.
- 4I en stor blandebolle, kombiner brokkoli, ris, suppe- og oste-blandingen, selleri og løk. Krydre med salt og pepper. Hell blandingen i en ildfast form på 23x33 cm.
- 5Stek i den forvarmede ovnen i 45 minutter, til den er boblende og lett brunet.