Hello Fresh Mobile Banner
Ekte italienske calzoneer

Ekte italienske calzoneer

Oppdag hvordan du lager deilige, fyldige calzones hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos med familie og venner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pakke tørrgjær (0,25 unser)
  • 2. 1 kopp varmt vann
  • 3. 1 spiseskje olivenolje
  • 4. 1 teskje hvitt sukker
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 2 ½ kopper hvetemel, delt
  • 7. 1 teskje olivenolje
  • 8. ½ kopp ricottaost
  • 9. 1 ½ kopper revet cheddarost
  • 10. ½ kopp pepperoni i terninger
  • 11. ½ kopp ferske sopp i skiver
  • 12. 1 spiseskje tørkede basilikumblader
  • 13. 1 egg, pisket

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage deig: I en liten bolle, løs opp gjæren i vannet. Tilsett oljen, sukkeret og saltet; bland inn 1 kopp av melet til det blir jevnt. Rør gradvis inn resten av melet, til deigen er glatt og kan formes. Elt deigen på en lett melet overflate i ca. 5 minutter, eller til den er elastisk. Legg deigen i en bolle med 1 teskje olivenolje, snu deigen slik at den blir dekket, dekk til og la heve i 40 minutter, eller til den nesten har doblet seg i størrelse.
  2. 22. For å lage fyllet: Mens deigen hever, bland ricottaost, cheddarost, pepperoni, sopp og basilikumblader i en stor bolle. Bland godt, dekk til bollen og sett den i kjøleskapet for å avkjøle.
  3. 33. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  4. 44. Når deigen er ferdig hevet, slå den ned og del den i to like store deler. Kjevle ut hver del til tynne sirkler på en lett melet overflate. Fyll hver sirkel med halvparten av ost- og kjøttfyllet, brett den over og forsegle kantene ved å presse inn og trykke med en gaffel. Pensle toppen av hver calzone med egg og legg dem på et lett smurt bakepapir.
  5. 55. Stek ved 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i 30 minutter. Server varm.