
Ekte italienske calzoneer
Oppdag hvordan du lager deilige, fyldige calzones hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos med familie og venner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 1 pakke tørrgjær (0,25 unser)
- 2. 1 kopp varmt vann
- 3. 1 spiseskje olivenolje
- 4. 1 teskje hvitt sukker
- 5. 1 teskje salt
- 6. 2 ½ kopper hvetemel, delt
- 7. 1 teskje olivenolje
- 8. ½ kopp ricottaost
- 9. 1 ½ kopper revet cheddarost
- 10. ½ kopp pepperoni i terninger
- 11. ½ kopp ferske sopp i skiver
- 12. 1 spiseskje tørkede basilikumblader
- 13. 1 egg, pisket
Fremgangsmåte
- 11. For å lage deig: I en liten bolle, løs opp gjæren i vannet. Tilsett oljen, sukkeret og saltet; bland inn 1 kopp av melet til det blir jevnt. Rør gradvis inn resten av melet, til deigen er glatt og kan formes. Elt deigen på en lett melet overflate i ca. 5 minutter, eller til den er elastisk. Legg deigen i en bolle med 1 teskje olivenolje, snu deigen slik at den blir dekket, dekk til og la heve i 40 minutter, eller til den nesten har doblet seg i størrelse.
- 22. For å lage fyllet: Mens deigen hever, bland ricottaost, cheddarost, pepperoni, sopp og basilikumblader i en stor bolle. Bland godt, dekk til bollen og sett den i kjøleskapet for å avkjøle.
- 33. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 44. Når deigen er ferdig hevet, slå den ned og del den i to like store deler. Kjevle ut hver del til tynne sirkler på en lett melet overflate. Fyll hver sirkel med halvparten av ost- og kjøttfyllet, brett den over og forsegle kantene ved å presse inn og trykke med en gaffel. Pensle toppen av hver calzone med egg og legg dem på et lett smurt bakepapir.
- 55. Stek ved 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i 30 minutter. Server varm.