Molassekjeks

Molassekjeks

Lær hvordan du lager myke og smakfulle molasses cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt til høytider eller når du vil ha noe søtt og godt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp margarin, smeltet
  • 2. 1 kopp hvitt sukker
  • 3. 1 egg
  • 4. 1/4 kopp molasses
  • 5. 2 kopper hvetemel
  • 6. 2 teskjeer natron
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 1 teskje malt kanel
  • 9. 1/2 teskje malt nellik
  • 10. 1/2 teskje malt ingefær
  • 11. 1/2 kopp hvitt sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen den smeltede margarine, 1 kopp sukker og egg i en middels stor bolle til en jevn røre. Rør inn melassen. Bland mel, natron, salt, kanel, nellik og ingefær; vend det inn i melasseblandingen. Dekk til og la deigen hvile i kjøleskapet i 1 time.
  2. 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Rull deigen til små kuler på størrelse med en valnøtt, og rull dem i resten av sukkeret. Legg småkakene med 2 tommers mellomrom på ugreddede stekebrett.
  3. 33. Stek i 8 til 10 minutter i den forvarmede ovnen, til toppene er sprukne. Avkjøl på avkjølingsrist.