
Kylling og dumplings
Lær hvordan du lager klassisk kylling og dumplings hjemme. En deilig og mettende rett som passer perfekt til hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 liten kylling (ca. 700 gram), delt i 8 stykker, skinn fjernet
- 1 1/2 kopper vann
- 1 teskje salt
- 1/2 selleristilk, hakket
- 1 kopp hvetemel
- 1/4 kopp hakket løk
- 1 kopp hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 3/4 teskje salt
- 1 spiseskje vegetabilsk fett
- 1/2 kopp skummet melk
Fremgangsmåte
- 1Kylling:
- 2Legg kyllingen i en stor kjele eller stor sauspanne. Tilsett vann, salt, selleri og løk, og la det småkoke på lav varme til kyllingen er gjennomkokt. Øk varmen for å få kraften og kyllingen til å koke opp. Tilsett dumplings, dekk til, og la det småkoke i 8 til 10 minutter, eller til dumplings og kylling er møre. Hell opp i serveringsskåler.
- 3Dumplings:
- 4Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Smuldre inn smøret. Tilsett melk for å lage en fast deig, og elt til den er godt blandet. Kjevl ut deigen til ca. 3 mm tykkelse, og skjær den i 2,5 cm brede strimler, firkanter eller diamanter. Tilsett i kylling- og kraftblandingen som beskrevet ovenfor.