Kylling og dumplings

Kylling og dumplings

Lær hvordan du lager klassisk kylling og dumplings hjemme. En deilig og mettende rett som passer perfekt til hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 liten kylling (ca. 700 gram), delt i 8 stykker, skinn fjernet
  • 1 1/2 kopper vann
  • 1 teskje salt
  • 1/2 selleristilk, hakket
  • 1 kopp hvetemel
  • 1/4 kopp hakket løk
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 3/4 teskje salt
  • 1 spiseskje vegetabilsk fett
  • 1/2 kopp skummet melk

Fremgangsmåte

  1. 1Kylling:
  2. 2Legg kyllingen i en stor kjele eller stor sauspanne. Tilsett vann, salt, selleri og løk, og la det småkoke på lav varme til kyllingen er gjennomkokt. Øk varmen for å få kraften og kyllingen til å koke opp. Tilsett dumplings, dekk til, og la det småkoke i 8 til 10 minutter, eller til dumplings og kylling er møre. Hell opp i serveringsskåler.
  3. 3Dumplings:
  4. 4Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Smuldre inn smøret. Tilsett melk for å lage en fast deig, og elt til den er godt blandet. Kjevl ut deigen til ca. 3 mm tykkelse, og skjær den i 2,5 cm brede strimler, firkanter eller diamanter. Tilsett i kylling- og kraftblandingen som beskrevet ovenfor.