Svenske kjøttboller

Svenske kjøttboller

oppskrift på deilige svenske kjøttboller med smakfulle krydder og en kremet saus. perfekt for en rask middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss usaltet smør
  • 2. 1/2 middels løk, finhakket
  • 3. Kosher-salt
  • 4. 1 1/2 kopper brødsmuler
  • 5. 1/3 kopp melk
  • 6. 2 teskjeer tørr sherry
  • 7. 1/2 teskje sennepspulver
  • 8. 3 store egg
  • 9. 1/2 pund svinekjøttdeig
  • 10. 1/2 pund kalkunfarse
  • 11. 1 ss honning
  • 12. 1/2 teskje malt allehånde
  • 13. Nykvernet pepper
  • 14. Vegetabilsk olje, til steking
  • 15. 3 ss tyttebær- eller tranebærsyltetøy
  • 16. 1/2 kopp rømme
  • 17. Hakket frisk dill, til topping
  • 18. Ferske sylteagurkeskiver, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smøret i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løken, krydre med salt og kok til den er gyldenbrun, 4 til 6 minutter; sett til side.
  2. 22. Bland 1/2 kopp brødsmuler og melken i en bolle; la det stå til melken er absorbert, 1 til 2 minutter. Rør inn sherry og sennepspulver i en stor bolle til det er oppløst, og pisk deretter inn ett egg. Tilsett de oppbløtte brødsmulene, den brunede løken, svinekjøttet, kalkunkjøttet, honningen, allehånden, 2 teskjeer salt og pepper etter smak. Bland forsiktig med hendene til alt er godt kombinert.
  3. 33. Fukt hendene dine; form blandingen til 36 små kjøttboller, ca. 1 spiseskje hver. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten.
  4. 44. Ha resten av brødsmulene i en flat skål. Visp sammen de resterende 2 eggene og 2 spiseskjeer vann i en bolle. Dypp hver kjøttbolle i egget, la overflødig renne av, og rull deretter i brødsmulene; legg dem tilbake på stekebrettet.
  5. 55. Varm opp ca. 4 cm vegetabilsk olje i en stor kjele over middels høy varme til en dypfriteringstermometer viser 165°C. Arbeid i porsjoner, og stek kjøttbollene, rør forsiktig med en hullsleiv, til de er gylne og gjennomstekte, 3 til 4 minutter. Overfør til en tallerken med tørkepapir og krydre med salt. La dem hvile i 10 minutter.
  6. 66. Rør inn tyttebærsyltetøyet i rømme og topp med dill. Tre en sylteagurk på en pinne og server med tyttebærrømmen.
  7. 77. Fotograf: Anna Williams