
Bechamel
Lær hvordan du lager en perfekt bechamel, den klassiske hvite sausen som brukes i mange retter. En enkel oppskrift for både nybegynnere og erfarne kokker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss usaltet smør
- 1 ½ ss mel
- 1 kopp melk, oppvarmet
- Salt og pepper etter smak
- En klype muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1I en kjele smelter du smør over lav varme. Tilsett mel og rør (med en tresleiv). I en separat kjele har du varm melk over lav til middels varme. Mens du konstant visper, gradvis tilsetter du den varme melken til rouxen (smør og melblandingen). La blandingen småkoke mens du fortsetter å vispe. Sausen vil tykne i løpet av noen minutter.
- 2***Til den ferdige bechamelsausen tilsetter du 1/4 kopp revet Gruyère og 1/4 kopp revet Parmesan i sausen. Skjær potetene i skiver og legg dem lagvis i en gratengform. Krydre potetene med salt og pepper etter smak. Hell bechamelsausen med ost over potetene, og stek i 30 minutter i ovn på 180°C (350°F), til potetene er gjennomkokte. Pynt med persille.