
Mole Nachos
Lær hvordan du lager deilige mole nachos med rik smak og sprø tekstur. Perfekt som forrett eller snacks for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 5 tørkede pasilla-chilipepper
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 2 kopper hakket løk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ½ kopper lavsaltet kyllingkraft
- 2 spiseskjeer kremet peanøttsmør
- 1 ½ teskje sukker
- 1 teskje tørket oregano, smuldret
- 1 pose tortilla chips på 8–10 unser
- 1 disk mexicansk sjokolade på 3,1 unser, hakket
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- ½ til 1 kopp revet Oaxaca-ost eller Monterey Jack-ost
- 2 til 4 spiseskjeer mexicansk crema eller rømme
- 2 til 4 spiseskjeer hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen. Rens og fjern frøene fra chilipepperne, og legg dem i bløt i varmt vann til de er myke, ca. 15 minutter. Sil av vannet.
- 2Varm opp olivenoljen i en kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, og kok under omrøring av og til til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Overfør blandingen til en blender, og tilsett chili, kyllingkraft, peanøttsmør, sukker og oregano. Knus tortillachipsene grovt, og ha dem i blenderen. Kjør til en jevn puré. Hell blandingen tilbake i kjelen og la den småkoke under omrøring i ca. 5 minutter. Rør inn sjokoladen til den er smeltet. Smak til med salt og pepper.
- 3Legg resten av tortillachipsene i en ildfast form. Hell ca. 2 kopper mole over (restene kan brukes til dipp); strø over osten. Grill til osten smelter, ca. 2 minutter. Topp med crema og koriander.
- 4Fotograf: Yunhee Kim