Hello Fresh Mobile Banner
Mole Nachos

Mole Nachos

Lær hvordan du lager deilige mole nachos med rik smak og sprø tekstur. Perfekt som forrett eller snacks for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 tørkede pasilla-chilipepper
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2 kopper hakket løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ½ kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 2 spiseskjeer kremet peanøttsmør
  • 1 ½ teskje sukker
  • 1 teskje tørket oregano, smuldret
  • 1 pose tortilla chips på 8–10 unser
  • 1 disk mexicansk sjokolade på 3,1 unser, hakket
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • ½ til 1 kopp revet Oaxaca-ost eller Monterey Jack-ost
  • 2 til 4 spiseskjeer mexicansk crema eller rømme
  • 2 til 4 spiseskjeer hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen. Rens og fjern frøene fra chilipepperne, og legg dem i bløt i varmt vann til de er myke, ca. 15 minutter. Sil av vannet.
  2. 2Varm opp olivenoljen i en kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, og kok under omrøring av og til til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Overfør blandingen til en blender, og tilsett chili, kyllingkraft, peanøttsmør, sukker og oregano. Knus tortillachipsene grovt, og ha dem i blenderen. Kjør til en jevn puré. Hell blandingen tilbake i kjelen og la den småkoke under omrøring i ca. 5 minutter. Rør inn sjokoladen til den er smeltet. Smak til med salt og pepper.
  3. 3Legg resten av tortillachipsene i en ildfast form. Hell ca. 2 kopper mole over (restene kan brukes til dipp); strø over osten. Grill til osten smelter, ca. 2 minutter. Topp med crema og koriander.
  4. 4Fotograf: Yunhee Kim