
Ceviche Verde
Lær hvordan du lager en deilig ceviche verde, en frisk og smakfull forrett med fersk sjømat og grønne urter. Perfekt for sommermåltidet!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund fersk Pacific-havabbor eller annen fast-flesket fisk
- 1 teskje kosher-salt
- 3 spiseskjeer fersk limejuice
- 2 modne avokadoer, skrelt og kjernet
- 3/4 kopp grønne oliven, skivet
- 1/2 kopp tomatillos, hakket
- 1/4 kopp løk, veldig finhakket
- 1/4 kopp ferske korianderblader
- 1 jalapeño, stilket, frøet og hakket (valgfritt)
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Tostadas eller tortillachips
- Ingrediensinfo: For å få avokadene til å modne raskere, legg dem i en lukket papirpose sammen med et eple eller en banan i 24 timer.
Fremgangsmåte
- 1Skjær fisken i 1/2" terninger; legg dem i en middels stor bolle. Tilsett kosher salt; vend godt slik at det dekker. Hell over limesaft; vend igjen for å dekke. Mariner til kantene på terningene begynner å bli ugjennomsiktige, av og til å vende, i omtrent 30 minutter. Skjær avokado i terninger; tilsett i bollen sammen med grønne oliven, tomatillos, løk, koriander og jalapeño. Tilsett olivenolje og krydre med salt etter smak. Server over tostadas eller med tortillachips til dipp.
- 2Skjær fisken i 1/2" terninger; legg dem i en middels stor bolle. Tilsett kosher salt; vend godt slik at det dekker. Hell over limesaft; vend igjen for å dekke. Mariner til kantene på terningene begynner å bli ugjennomsiktige, av og til å vende, i omtrent 30 minutter.
- 3Skjær avokado i terninger; tilsett i bollen sammen med grønne oliven, tomatillos, løk, koriander og jalapeño. Tilsett olivenolje og krydre med salt etter smak.
- 4Server over tostadas eller med tortillachips til dipp.