Hello Fresh Mobile Banner
Safranbakt blomkål

Safranbakt blomkål

Lær hvordan du lager safran-rostet blomkål med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller vegetarrett, rik på smak og aroma.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1/2 teskje lett knuste safrantråder
  • 1/4 teskje knuste korianderfrø
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 1 sjalottløk, hakket
  • Koshersalt
  • 1 hode blomkål, delt i buketter
  • Saften av 1/2 sitron
  • Hakket frisk persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Varm opp olivenoljen i en stor ovnsikker stekepanne på middels varme. Tilsett safran, koriander, hvitløk, sjalottløk og 1 teskje salt, og kok under omrøring til sjalottløken er gjennomsiktig og oljen blir gul, omtrent 5 minutter. Tilsett blomkålen, sitronsaft og 1/3 kopp vann. Øk varmen til høy, og kok under omrøring av og til til blomkålen blir gul og vannet nesten har fordampet, ca. 5 minutter.
  2. 2Sett stekepannen i ovnen. Stek, og rør om halvveis, til blomkålen er mør og gyllen, ca. 15 minutter. Smak til med salt og dryss over hakket persille.
  3. 3Fotografert av Con Poulos