
Safranbakt blomkål
Lær hvordan du lager safran-rostet blomkål med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller vegetarrett, rik på smak og aroma.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1/2 teskje lett knuste safrantråder
- 1/4 teskje knuste korianderfrø
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1 sjalottløk, hakket
- Koshersalt
- 1 hode blomkål, delt i buketter
- Saften av 1/2 sitron
- Hakket frisk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Varm opp olivenoljen i en stor ovnsikker stekepanne på middels varme. Tilsett safran, koriander, hvitløk, sjalottløk og 1 teskje salt, og kok under omrøring til sjalottløken er gjennomsiktig og oljen blir gul, omtrent 5 minutter. Tilsett blomkålen, sitronsaft og 1/3 kopp vann. Øk varmen til høy, og kok under omrøring av og til til blomkålen blir gul og vannet nesten har fordampet, ca. 5 minutter.
- 2Sett stekepannen i ovnen. Stek, og rør om halvveis, til blomkålen er mør og gyllen, ca. 15 minutter. Smak til med salt og dryss over hakket persille.
- 3Fotografert av Con Poulos