
Krydrede røde ovnsbakte poteter
oppskrift på krydret røde poteter som er ovnsbakt for en smakfull og enkel siderett. perfekt til grillmat eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund røde Bliss-poteter, delt i fire
- 1/2 kopp olivenolje
- 5 fedd hvitløk, tynne skiver
- 2 teskjeer rød pepperflak
- 2 spiseskjeer kosher-salt
- 1 teskje knust svart pepper
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 1/2 kopp hakkede ferske persilleblader
- 1/2 kopp hakkede ferske korianderblader
- 2 spiseskjeer hakket fersk gressløk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit. Sett et stekebrett i ovnen for å varme opp.
- 2Vend potetene i en stor bolle med olivenolje, hvitløk, rød pepperflak, salt, pepper og spisskummen. Fordel potetene jevnt på det varme stekebrettet. Stek til de er møre og har en fin, brunfarge, ca. 35 minutter.
- 3Ta potetene ut av ovnen og legg dem tilbake i bollen. Tilsett eddik, persille, koriander, gressløk, salt og pepper etter smak. Vend godt slik at alle ingrediensene blandes jevnt.
- 4Server gjerne sammen med stekt kylling, hvis ønskelig.