
Lambburgere med feta-tzatziki-spread
oppskrift på saftige lammburgere med kremet feta tzatziki spredning, perfekt for sommergrillen eller helgekosen
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Ekstra-virgin olivenolje
- 2. 2 rødløk, én kuttet i 1/4-tommers terninger og én skivet, til garnityr
- 3. Kosher-salt
- 4. En klype knust rød pepper
- 5. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 6. 680 gram lammekjøttdeig
- 7. 2 kvister fersk oregano, finhakket
- 8. 1/2 bunt fersk dill, finhakket
- 9. 1/2 bunt fersk mynte, finhakket
- 10. Skall av 1/2 sitron
- 11. 4 fullkorns pitabrød eller 4 hamburgerbrød med frø
- 12. Feta Tzatziki-spread, oppskrift følger
- 13. 1 stor tomat, skivet, til garnityr
- 14. 2 kopper babyspinat, til garnityr
- 15. 2 kopper naturell gresk yoghurt
- 16. 1/2 kopp smuldret fetaost
- 17. 1 ss hvitvinseddik
- 18. 2 hvitløksfedd, knust og finhakket
- 19. 2 kvister fersk mynte, blader skåret i chiffonade
- 20. 1 liten bunt fersk dill, finhakket
- 21. 1/2 engelsk agurk, grovt revet
- 22. Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 11. Smør en stor stekepanne med olivenolje, ha i den hakkede løken og krydre med salt og knust rød pepper. Varm opp pannen til middels høy varme og stek løken i 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløken og stek i ytterligere 2 til 4 minutter. Slå av varmen og la det avkjøle.
- 22. I en stor bolle blander du lammekjøttet med den avkjølte løkblandingen, oregano, dill, mynte, sitronskall og 1/2 til 3/4 kopp vann. Strø over salt og bland godt. Form en liten "smakstestkake". Stek den og smak til med krydder.
- 33. Forvarm grillen.
- 44. Form lammekjøttblandingen til 4 like store burgere og strø over salt. Grill burgerne til ønsket stekegrad, 4 til 5 minutter på hver side for medium-rare. Ta burgerne av grillen og la dem hvile i 3 til 4 minutter.
- 55. Del pitabrødene i to. Smør hver halvdel rikelig med Feta Tzatziki-spread. Legg en burger på den ene halvparten, deretter tomater, løkskiver og spinat. Legg den andre pitahalfen oppå.
- 66. Bland sammen yoghurt, feta, eddik, hvitløk, mynte, dill og agurk. Krydre med salt. La det stå i minst 1 time ved romtemperatur før servering.