
Bubbas Jambalaya
Oppdag hvordan du lager Bubbas Jambalaya, en smakfull og enkel rett som passer perfekt til hver anledning. En klassiker med rike smaker og lite forberedelsestid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 skiver bacon, kuttet i 2,5 cm biter
- 1 kopp hakket selleri
- 1 grønn paprika, renset og hakket
- 1 løk, hakket
- 1/2 pund kokt skinke i terninger
- 1/2 pund kokt kylling i terninger
- 1/2 pund røkt pølse i skiver
- 2 bokser (ca. 410 g) knuste tomater med væske
- 2 kopper storfebuljong
- 2 kopper kyllingbuljong
- 1 teskje tørket timian
- 2 teskjeer Cajun-krydder
- 2 kopper ukokt hvit ris
- 1/2 pund salatreker
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stor gryte over middels høy varme. Tilsett bacon, og kok til det er sprøtt. Fjern baconbitene med en hullsleiv, og sett til side. Tilsett selleri, paprika og løk i baconfettet, og kok til det er mørt.
- 2Tilsett skinke, kylling og pølse i gryten, og hell over tomater, storfebuljong og kyllingbuljong. Krydre med timian og cajunkrydder. Kok opp, og tilsett risen. La det koke opp igjen, skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i ca. 20 minutter, til risen er mør.
- 3Rør inn reker og bacon rett før servering, og varm opp. Hvis du bruker ukokte reker, la dem koke i ca. 5 minutter før servering.