Eple- og smørstekt svinenakke

Eple- og smørstekt svinenakke

Prøv vår deilige oppskrift på Apple Butter Pork Loin – smakfull, enkel å lage, perfekt for helgekosen. En smak av høst i hver munnfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1. 2 (2 pund) uten ben av svinefilet, stek
  • 2. krydder-salt etter smak
  • 3. 2 kopper eplejuice
  • 4. 1/2 kopp eplesmør
  • 5. 1/4 kopp brunt sukker
  • 6. 2 spiseskjeer vann
  • 7. 1/4 teskje malt kanel
  • 8. 1/4 teskje malt nellik

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 22. Krydre svinefiletene med krydderisalt, og legg dem i en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form eller liten stekepanne. Hell eplejuice over svinen, og dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie.
  3. 33. Stek i 1 time i den forvarmede ovnen. Mens svinen steker, bland sammen eplesmør, brunt sukker, vann, kanel og nellik. Ta svinefiletene ut av ovnen, og smør dem med eplesmørblandingen.
  4. 44. Dekk til, og sett tilbake i ovnen i 2 timer, eller til kjøttet er mørt og kan deles med en gaffel.