Pølse, paprika, løk og potetgrateng

Pølse, paprika, løk og potetgrateng

En smakfull og enkel oppskrift med pølser, paprika, løk og potet som passer perfekt som middagsrett for hele familien. Rask og velsmakende!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer olivenolje
  • 2. 900 gram italienske pølsebrikker, kuttet i 5 cm biter
  • 3. 1/4 kopp olivenolje
  • 4. 4 store poteter, skrelt og tykt skåret i skiver
  • 5. 2 store grønne paprika, renset og skåret i båter
  • 6. 2 store røde paprika, renset og skåret i båter
  • 7. 3 store løk, skåret i båter
  • 8. 1/2 kopp hvitvin
  • 9. 1/2 kopp kyllingkraft
  • 10. 1 teskje italiensk krydderblanding
  • 11. salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 22. Varm opp 2 teskjeer olivenolje i en stor stekepanne på middels varme, og stek og rør ut pølsene til de er godt brunet. Overfør de stekte pølsene til en stor ildfast form. Hell 1/4 kopp olivenolje i stekepannen, og stek potetene, rør av og til, til de er gyldne, ca. 10 minutter. Legg potetene i den ildfaste formen, og la det være igjen litt olje. Stek og rør ut grønne og røde paprika og løk i den varme stekepannen til de begynner å bli myke, ca. 5 minutter. Tilsett grønnsakene i den ildfaste formen. Hell vin og kyllingkraft over grønnsakene og pølsene, og krydre med italienske urter, salt og pepper. Rør forsiktig sammen pølsene, potetene og grønnsakene.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen til det er varmt og boblende, 20 til 25 minutter. Server varm.