
Pølse, paprika, løk og potetgrateng
En smakfull og enkel oppskrift med pølser, paprika, løk og potet som passer perfekt som middagsrett for hele familien. Rask og velsmakende!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer olivenolje
- 2. 900 gram italienske pølsebrikker, kuttet i 5 cm biter
- 3. 1/4 kopp olivenolje
- 4. 4 store poteter, skrelt og tykt skåret i skiver
- 5. 2 store grønne paprika, renset og skåret i båter
- 6. 2 store røde paprika, renset og skåret i båter
- 7. 3 store løk, skåret i båter
- 8. 1/2 kopp hvitvin
- 9. 1/2 kopp kyllingkraft
- 10. 1 teskje italiensk krydderblanding
- 11. salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 22. Varm opp 2 teskjeer olivenolje i en stor stekepanne på middels varme, og stek og rør ut pølsene til de er godt brunet. Overfør de stekte pølsene til en stor ildfast form. Hell 1/4 kopp olivenolje i stekepannen, og stek potetene, rør av og til, til de er gyldne, ca. 10 minutter. Legg potetene i den ildfaste formen, og la det være igjen litt olje. Stek og rør ut grønne og røde paprika og løk i den varme stekepannen til de begynner å bli myke, ca. 5 minutter. Tilsett grønnsakene i den ildfaste formen. Hell vin og kyllingkraft over grønnsakene og pølsene, og krydre med italienske urter, salt og pepper. Rør forsiktig sammen pølsene, potetene og grønnsakene.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til det er varmt og boblende, 20 til 25 minutter. Server varm.