
Brødmaskinbagels
Lær å lage perfekte bagels i bake-maskinen med enkel oppskrift. Ideell for frokost eller lunsj, og tilpasset alle nivåer. Prøv i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp varmt vann (110 grader F / 45 grader C)
- 1 1/2 teskjeer salt
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 3 kopper brødmel
- 2 1/4 teskjeer tørrgjær
- 3 kvart vann kokende
- 3 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 spiseskje maisenna
- 1 eggehvite
- 3 spiseskjeer valmuefrø
Fremgangsmåte
- 1Legg vann, salt, sukker, mel og gjær i brødmaskinens bakebolle i den rekkefølgen produsenten anbefaler. Velg deiginnstilling.
- 2Når syklusen er ferdig, la deigen hvile på en lett melet overflate. I mellomtiden, i en stor kjele, kok opp 3 liter vann. Rør inn 3 spiseskjeer sukker.
- 3Del deigen i 9 like store deler, og trill hver del til en liten ball. Flate ut ballene. Lag et hull i midten av hver med tommelen. Drei deigen på fingeren eller tommelen for å utvide hullet og jevne ut deigen rundt hullet. Dekk bagelsene med et rent kjøkkenhåndkle, og la dem hvile i 10 minutter.
- 4Strø en bakeplate med maisenna uten smøring. Overfør forsiktig bagelsene til det kokende vannet. Kok i 1 minutt, og snu dem halvveis i tiden. La dem renne av kort på et rent kjøkkenpapir. Plasser de kokte bagelsene på bakeplaten. Pensle toppene med eggehvite, og strø på ønsket topping.
- 5Stek i en forvarmet ovn på 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i 20 til 25 minutter, til de er godt brune.