
Krydret Edamame-dip
oppskrift på en smakfull og spicy edamame dip som passer perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 store hvitløksfedd, uten skrell
- 450 gram shellede edamamebønner (ca. 2 kopper)
- 1/2 teskje cayennepepper
- 1/4 teskje malt spisskummen
- En klype salt og pepper
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 1/4 kopp fersk limesaft (ca. 2 lime)
- 1/4 kopp finhakket fersk koriander
- Pita-chips til dipp
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor stekepanne over middels varme, stek hvitløken, vend den ofte, til den er lett brun, omtrent 15 minutter. Ta den av varmen, avkjøl, og skrell deretter skinnet av. Sett til side.
- 2Kok opp omtrent 8 kopper vann i en kjele og slipp bønnene oppi. Kok opp igjen og la dem koke i 5 minutter. Reserver ¾ kopp av kokevannet før du heller av vannet. Sil av bønnene og avkjøl dem.
- 3Overfør hvitløken til en food processor og hakk den grovt. Tilsett bønnene, cayennepepper, spisskummen, salt, pepper, og kjør i food processoren. Tilsett olivenolje, limesaft og koriander, og puls til det er godt blandet. Tilsett det reserverte kokevannet litt etter litt mens du kjører, til du får en jevn konsistens (du trenger kanskje ikke bruke alt vannet). Bruk pitachips til dipp.



