
Sprø ovnsbakt butternut squash
oppskrift på crispy baked butternut squash perfekt som forrett eller siderett. enkel, sunn og smakfull rett som er klar på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 medium smørnut squash (ca. 1,4 kg)
- 2 til 3 ss smeltet smør
- 2 til 3 ss vegetabilsk olje
- 1 ts sukker
- Salt og pepper
- 1 bunt rosmarin
- 1 bunt timian
- 3 til 4 laurbærblader
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 2Bruk en stor kokkekniv og del squashen i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Legg hver halvdel med snittflaten ned på et skjærebrett, og skjær dem i tynne skiver på ca. 3/8 tommer (ca. 1 cm).
- 3Pensle et tykt bakepapir eller en stor bakeplate rikelig med smør og olje. Legg squashskivene på bakeplaten og pensle dem. Strø over sukker, salt og pepper, og legg urter rundt skivene.
- 4Dekk med aluminiumsfolie og stek i ovnen i 30 minutter. Fjern folien og fortsett å steke til undersidene er brune, ca. 15 minutter, og snu deretter skivene.
- 5Stek ytterligere 5 til 15 minutter, eller til squashen er veldig mør, har fått en fin brunfarge og er sprø rundt kantene, totalt 50 til 60 minutter. Ikke nøl med å pensle med mer smør og olje underveis hvis det virker tørt.
- 6Til servering, overfør squashen til et serveringsfat eller individuelle tallerkener.