En oppskrift, to måltider: Kyllingwok

En oppskrift, to måltider: Kyllingwok

oppskrift på en enkel og velsmakende kyllingwok som kan brukes til to forskjellige måltider. perfekt for travle dager!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 til 5 spiseskjeer sesamolje
  • 450 gram kyllingbryst, tynne skiver
  • Grovt salt og nykvernet pepper
  • 1 kopp frosne blandede grønnsaker, tint
  • 1 pakke (400 gram) wokrisnudler
  • 3 vårløk, finhakket
  • Sesamfrø, til pynt
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje fersk revet ingefærrot
  • 1 spiseskje sitrongresspasta
  • 1 rød paprika, tynne skiver
  • 1 pose (170 gram) snøgressløk, skåret på skrå
  • 3 spiseskjeer soyasaus
  • Saften av 1 lime

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 2 spiseskjeer sesamolje i en stor stekepanne. Tilsett kyllingen i pannen, og krydre med salt og pepper; stek på den ene siden i 3 minutter. Snu og stek til du ser fin brunfarge over hele, ytterligere ett eller to minutter. Ta ut kyllingen og sett til side.
  2. 2Tilsett de tinte grønnsakene i pannen for å varme dem opp.
  3. 3I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett risnudlene og kok i omtrent 1 minutt. Fjern fra varmen og la stå i ca. 5 minutter. Sil av nudlene.
  4. 4På dette tidspunktet er det klart til å servere til barna! Bruk en tang til å ta en liten klump med nudler og legg dem på tallerkenen. Topp med de varme grønnsakene og noen skiver kylling. Hvis barna dine vil ha litt vårløk, kan du gjerne pynte med det! Sesamfrø er også morsomme å bruke.
  5. 5Nå fortsetter vi for de voksne.
  6. 6I stekepannen, varm opp ytterligere en eller to spiseskjeer sesamolje til medium-høy varme. Tilsett hvitløk, ingefær og sitrongress. La det frese og surre i omtrent 30 sekunder, deretter tilsett rød paprika og sukkererter. Krydre med en liten klype salt og pepper. Vend og la surre i et par minutter, til grønnsakene blir litt mykere og får farger.
  7. 7Tilsett kyllingen i pannen, sammen med så mange nudler du får plass til. Tilsett soyasaus, limesaft og kanskje en til spiseskje sesamolje til. Vend alt godt slik at det blir jevnt dekket.
  8. 8Server på et stort fat (eller individuelle tallerkener) pyntet med vårløk og sesamfrø!