
Muslinger med persille og hvitløk
oppskrift på blåskjell med frisk persille og smakfull hvitløk. perfekt for en rask og velsmakende forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 lb blåskjell (helst oppdrettede), renset og med beards fjernet
- 3 hvitløksfedd, grovhakket
- 1 kopp fersk flatbladpersille
- 1/2 stykke usaltet smør, i biter
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230°C. Fordel blåskjellene i en ildfast form på 33 x 23 cm. Bland alle de resterende ingrediensene til en jevning i en food processor. Skje jevningen over blåskjellene. Dekk tett med aluminiumsfolie og stek midt i ovnen til alle blåskjellene er åpne, ca. 12–15 minutter. (Kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg.)
- 2Forvarm ovnen til 230°C.
- 3Fordel blåskjellene i en ildfast form på 33 x 23 cm. Bland alle de resterende ingrediensene til en jevning i en food processor. Skje jevningen over blåskjellene. Dekk tett med aluminiumsfolie og stek midt i ovnen til alle blåskjellene er åpne, ca. 12–15 minutter. (Kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg.)