Muslinger med persille og hvitløk

Muslinger med persille og hvitløk

oppskrift på blåskjell med frisk persille og smakfull hvitløk. perfekt for en rask og velsmakende forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 lb blåskjell (helst oppdrettede), renset og med beards fjernet
  • 3 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1 kopp fersk flatbladpersille
  • 1/2 stykke usaltet smør, i biter
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230°C. Fordel blåskjellene i en ildfast form på 33 x 23 cm. Bland alle de resterende ingrediensene til en jevning i en food processor. Skje jevningen over blåskjellene. Dekk tett med aluminiumsfolie og stek midt i ovnen til alle blåskjellene er åpne, ca. 12–15 minutter. (Kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg.)
  2. 2Forvarm ovnen til 230°C.
  3. 3Fordel blåskjellene i en ildfast form på 33 x 23 cm. Bland alle de resterende ingrediensene til en jevning i en food processor. Skje jevningen over blåskjellene. Dekk tett med aluminiumsfolie og stek midt i ovnen til alle blåskjellene er åpne, ca. 12–15 minutter. (Kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg.)