Hello Fresh Mobile Banner
Quinoa- og svarte bønneburgere

Quinoa- og svarte bønneburgere

Lag deilige quinoa- og bønneburgere som er perfekte for en sunn og smakfull hovedrett. Enkel oppskrift med næringsrike ingredienser for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 (15 unser) boks svarte bønner, skylt og avrent
  • 1/4 kopp quinoa
  • 1/2 kopp vann
  • 1/2 kopp brødsmuler
  • 1/4 kopp finhakket gul paprika
  • 2 spiseskjeer finhakket løk
  • 1 stor fedd hvitløk, finhakket
  • 1 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje salt
  • 1 teskje sterk chilisaus (som Frank's RedHot®)
  • 1 egg
  • 3 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Kok quinoa og vann opp i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til quinoaen er mør og vannet er absorbert, ca. 15 til 20 minutter.
  2. 2Mos de svarte bønnene grovt med en gaffel, slik at noen hele svarte bønner forblir i en puré-lignende blanding.
  3. 3Bland quinoa, brødsmuler, paprika, løk, hvitløk, spisskummen, salt, hot peppersaus og egg inn i de svarte bønnene med hendene.
  4. 4Form blandingen til 5 burgere.
  5. 5Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne.
  6. 6Stek burgerne i den varme oljen til de er gjennomvarme, ca. 2 til 3 minutter på hver side.