
Quinoa- og svarte bønneburgere
Lag deilige quinoa- og bønneburgere som er perfekte for en sunn og smakfull hovedrett. Enkel oppskrift med næringsrike ingredienser for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 (15 unser) boks svarte bønner, skylt og avrent
- 1/4 kopp quinoa
- 1/2 kopp vann
- 1/2 kopp brødsmuler
- 1/4 kopp finhakket gul paprika
- 2 spiseskjeer finhakket løk
- 1 stor fedd hvitløk, finhakket
- 1 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje salt
- 1 teskje sterk chilisaus (som Frank's RedHot®)
- 1 egg
- 3 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Kok quinoa og vann opp i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til quinoaen er mør og vannet er absorbert, ca. 15 til 20 minutter.
- 2Mos de svarte bønnene grovt med en gaffel, slik at noen hele svarte bønner forblir i en puré-lignende blanding.
- 3Bland quinoa, brødsmuler, paprika, løk, hvitløk, spisskummen, salt, hot peppersaus og egg inn i de svarte bønnene med hendene.
- 4Form blandingen til 5 burgere.
- 5Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne.
- 6Stek burgerne i den varme oljen til de er gjennomvarme, ca. 2 til 3 minutter på hver side.