
Rask Injera
lær hvordan du lager quick injera på under 30 minutter med denne enkle oppskriften. perfekt for en smakfull etiopisk middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1/2 kopp rugmel
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje fint salt
- 2 3/4 kopper club soda
- 3 spiseskjeer hvit eddik
- Non-stick spray, til smøring
Fremgangsmåte
- 1Bland all-purpose mel, rugmel, bakepulver og salt i en food processor og puls til det er godt blandet. Hell club sodaen i et målebeger og tilsett eddiken. Hell væsken i food processoren mens den går, og kjør til røren er veldig glatt. La den stå i 10 minutter.
- 2Varm opp en non-stick stekepanne på 10 tommer over middels varme. Spray pannen med et tynt lag non-stick spray. Lag injeraen på samme måte som du lager en pannekake: Ta pannen av varmen og vipp kanten som er lengst unna deg ned mot gulvet. Hell 1/3 kopp av røren i en liten damm litt utenfor midten, lengre unna deg, og vri raskt pannen slik at røren dekker hele overflaten. Sett pannen tilbake på varmen, dekk med lokk, og kok til kantene begynner å løsne fra pannen og toppen er blank og litt tørr, ca. 90 sekunder til 2 minutter. Skjær injeraen forsiktig løs fra pannen og legg den på en tallerken med undersiden opp. Server avkjølt.