Lagvis kylling- og svartebønneenchiladagratin

Lagvis kylling- og svartebønneenchiladagratin

En enkel oppskrift på lagdelt kylling- og svartebønneenchilada grateng, perfekt for en smakfull og mettende middag. Enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper hakket kyllingbryst
  • 2. 2. 1/2 teskje malt spisskummen
  • 3. 3. 1/2 teskje malt koriander
  • 4. 4. 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
  • 5. 5. 1 (425 gram) boks svarte bønner, skylt og drenert
  • 6. 6. 1 (128 gram) boks hakkede grønne chilipepper, drenert
  • 7. 7. 1 (283 gram) boks rød enchiladasaus
  • 8. 8. 8 mais tortillas (ca. 15 cm i diameter)
  • 9. 9. 2 kopper revet ost med meksikansk blanding
  • 10. 10. 1 (227 gram) beger rømme

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
  2. 22. Varm opp en stor stekepanne over middels varme, og spray med vegetabilsk kokespray.
  3. 3Sauter kyllingen med spisskummen og koriander til kyllingen er gjennomstekt.
  4. 4Overfør til en middels stor bolle.
  5. 5Rør inn koriander, svarte bønner og grønne chilipepper.
  6. 63. Fordel halvparten av enchiladasausen i bunnen av en 11x7 tommer ildfast form.
  7. 7Legg 4 tortillalefser over sausen, overlapp hvis nødvendig.
  8. 8Skje halvparten av kyllingblandingen over tortillalefsene, og strø med halvparten av osten og halvparten av rømme.
  9. 9Hell resten av enchiladasausen over osten, og legg et nytt lag med tortillalefser.
  10. 10Legg resten av kyllingblandingen over tortillalefsene.
  11. 11Dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie.
  12. 124. Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter.
  13. 13Fjern lokket, og strø resten av osten over, og topp med rømme.
  14. 14Fortsett å steke uten lokk i ytterligere 5 til 10 minutter, eller til osten er smeltet.
  15. 15La stå i 10 minutter før servering.