
Lagvis kylling- og svartebønneenchiladagratin
En enkel oppskrift på lagdelt kylling- og svartebønneenchilada grateng, perfekt for en smakfull og mettende middag. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper hakket kyllingbryst
- 2. 2. 1/2 teskje malt spisskummen
- 3. 3. 1/2 teskje malt koriander
- 4. 4. 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
- 5. 5. 1 (425 gram) boks svarte bønner, skylt og drenert
- 6. 6. 1 (128 gram) boks hakkede grønne chilipepper, drenert
- 7. 7. 1 (283 gram) boks rød enchiladasaus
- 8. 8. 8 mais tortillas (ca. 15 cm i diameter)
- 9. 9. 2 kopper revet ost med meksikansk blanding
- 10. 10. 1 (227 gram) beger rømme
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 22. Varm opp en stor stekepanne over middels varme, og spray med vegetabilsk kokespray.
- 3Sauter kyllingen med spisskummen og koriander til kyllingen er gjennomstekt.
- 4Overfør til en middels stor bolle.
- 5Rør inn koriander, svarte bønner og grønne chilipepper.
- 63. Fordel halvparten av enchiladasausen i bunnen av en 11x7 tommer ildfast form.
- 7Legg 4 tortillalefser over sausen, overlapp hvis nødvendig.
- 8Skje halvparten av kyllingblandingen over tortillalefsene, og strø med halvparten av osten og halvparten av rømme.
- 9Hell resten av enchiladasausen over osten, og legg et nytt lag med tortillalefser.
- 10Legg resten av kyllingblandingen over tortillalefsene.
- 11Dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie.
- 124. Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter.
- 13Fjern lokket, og strø resten av osten over, og topp med rømme.
- 14Fortsett å steke uten lokk i ytterligere 5 til 10 minutter, eller til osten er smeltet.
- 15La stå i 10 minutter før servering.