Hello Fresh Mobile Banner
Chartreuse av ørret fra St. Philemon (Chartreuse de Truite Saint-Philemon)

Chartreuse av ørret fra St. Philemon (Chartreuse de Truite Saint-Philemon)

oppskrift på chartreuse av ørret fra saint-philemon, en elegant forrett perfekt for spesielle anledninger. lær hvordan du lager denne franske delikatessen hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer (30 milliliter) ørretkaviar
  • 2 ½ spiseskjeer (35 milliliter) laksekaviar
  • 10 mini-kamomillblomster
  • 1 ¾ pund (600 gram) røkt laks
  • 11 unser (300 gram) røkt ørret
  • 1 pund (450 gram) ørretfisk
  • 2 sjalottløk
  • 1 bunt chervil (til garnityr med 30 kvister, resten hakket)
  • Saften av 2 sitroner, delt
  • Krydre med salt og pepper
  • ¾ pund (400 gram) rotceleri
  • ½ pund (200 gram) tarorot
  • 1 ½ kopper extra virgin olivenolje
  • 1 bunt gressløk (2/3 finhakket, 1/3 hele)

Fremgangsmåte

  1. 1Kled ramekinene med røkelaks (la det være plass til tartaren). Bland hakket røkelaks og fersk ørret med sjalottløk, kjørvel, sitronsaft, salt og pepper. Fordel tartarblandingen i de 10 ramekinene og press fyllet sammen ved å folde inn røkelaksen for å danne en liten pakke. Sett timbalene i kjøleskapet i 2 timer. Skjær sellerirot i sirkulære skiver. Skjær taro i trekanter på 5 tommers lengde og dypp dem i rapsolje til de er gylne. Krydre med litt salt mens de fortsatt er varme. Bland olivenolje med litt sitronsaft, hakket gressløk, de to kaviarsortene og pepper for å lage vinaigrette.
  2. 2For å servere, plasser chartreuse på en middagsplate, tilsett vinaigretten rundt chartreusen og legg tre chips av stekt sellerirot ved klokken 12, 16 og 20 på tallerkenen. Plasser en tarochip, to hele gressløk og en krysantemum i midten av hver chartreuse for å fullføre presentasjonen. Sett en kvist kjørvel foran hver sellerirotskive. Dekorasjon: kvern pepper rundt tallerkenen.