Asiatisk laks

Asiatisk laks

Oppdag hvordan du lager asiatisk laks med deilige krydder og smaker. Perfekt for en rask og sunn middag, klar på under 30 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund laksefileter med skinn
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 2 spiseskjeer riseddik
  • 4. 2 spiseskjeer soyasaus
  • 5. 1 spiseskje brunt sukker
  • 6. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 1 klype malt svart pepper
  • 8. 2 spiseskjeer finhakket løk
  • 9. 1 spiseskje sesamolje
  • 10. 2 kopper langkornet hvit ris
  • 11. 1 teskje tørket dill
  • 12. 3 kopper vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag flere overfladiske snitt i den skinnløse siden av laksefiletene. Legg filetene med skinnsiden ned i en glassform. I en middels stor bolle, visp sammen olivenolje, riseddik, soyasaus, brunt sukker, hvitløk, pepper, løk og sesamolje. Hell væsken over laksen, dekk til og sett i kjøleskapet i 1 til 2 timer.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 33. I en middels stor kjele, kombiner ris, vann og dill. Dekk til kjelen, kok opp, og skru deretter ned varmen og la det småkoke i 20 minutter, til risen er mør og vannet er absorbert. La det stå i 5 minutter før du fjerner lokket og rører forsiktig i risen med en gaffel.
  4. 44. Fjern lokket fra laksen, og stek fisken og marinaden i ca. 30 minutter, eller til fisken kan deles i flak med en gaffel. Server laksen over risen, og hell sausen over.