
Asiatisk laks
Oppdag hvordan du lager asiatisk laks med deilige krydder og smaker. Perfekt for en rask og sunn middag, klar på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pund laksefileter med skinn
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. 2 spiseskjeer riseddik
- 4. 2 spiseskjeer soyasaus
- 5. 1 spiseskje brunt sukker
- 6. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 7. 1 klype malt svart pepper
- 8. 2 spiseskjeer finhakket løk
- 9. 1 spiseskje sesamolje
- 10. 2 kopper langkornet hvit ris
- 11. 1 teskje tørket dill
- 12. 3 kopper vann
Fremgangsmåte
- 11. Lag flere overfladiske snitt i den skinnløse siden av laksefiletene. Legg filetene med skinnsiden ned i en glassform. I en middels stor bolle, visp sammen olivenolje, riseddik, soyasaus, brunt sukker, hvitløk, pepper, løk og sesamolje. Hell væsken over laksen, dekk til og sett i kjøleskapet i 1 til 2 timer.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 33. I en middels stor kjele, kombiner ris, vann og dill. Dekk til kjelen, kok opp, og skru deretter ned varmen og la det småkoke i 20 minutter, til risen er mør og vannet er absorbert. La det stå i 5 minutter før du fjerner lokket og rører forsiktig i risen med en gaffel.
- 44. Fjern lokket fra laksen, og stek fisken og marinaden i ca. 30 minutter, eller til fisken kan deles i flak med en gaffel. Server laksen over risen, og hell sausen over.