
Enkel Coq au Vin
oppskrift på enkel coq au vin, en klassisk fransk rett som er perfekt for hverdagen. enkel å lage med gode smaker, ferdig på under to timer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 hel kylling på 4 pund, delt i biter
- 1 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 1/4 teskje hvitløkspulver
- 1 1/2 kopper rødvin
- 1 1/2 kopper kyllingkraft
- 1 løk
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1/3 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingstykkene med salt, pepper og hvitløkspulver, og stek til de er lett brune, ca. 5 til 7 minutter.
- 2Hell vin i en lav skål eller fat. Dypp kyllingstykkene i vinen, én om gangen, og legg dem tilbake i pannen. Tilsett resten av vinen, kraften og løken, rør sammen og skru ned varmen til middels.
- 3Dekk til pannen og la det småkoke i 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt og ikke lenger rosa innvendig. I en liten bolle, bland sammen maisstivelse og vann, og tilsett blandingen i sausen for å tykne den; la det koke i ytterligere 2 til 3 minutter før servering.