Pappas rester av kalkungryte med paibunn

Pappas rester av kalkungryte med paibunn

Lag en deilig leftover turkey pot pie med smakfull fylling. Perfekt for restemat, enkel å lage og garantert smakfull. En rask oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 2 kopper frosne erter og gulrøtter
  • 2. 2 kopper frosne grønne bønner
  • 3. 1 kopp skivet selleri
  • 4. 2/3 kopp smør
  • 5. 2/3 kopp hakket løk
  • 6. 2/3 kopp hvetemel
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. 1 teskje malt svart pepper
  • 9. 1/2 teskje sellerifrø
  • 10. 1/2 teskje løkpulver
  • 11. 1/2 teskje italienske krydderurter
  • 12. 1 3/4 kopper kyllingbuljong
  • 13. 1 1/3 kopper melk
  • 14. 4 kopper kokt kalkunkjøtt i terninger – lyst og mørkt kjøtt blandet
  • 15. 4 (23 cm) ustekte paibunner

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 22. Legg erter, gulrøtter, grønne bønner og selleri i en kjele; dekk med vann, kok opp og la småkoke på middels lav varme til sellerien er mør, omtrent 8 minutter. Sil av grønnsakene i en sil over vasken, og sett til side.
  3. 33. Smelt smøret i en kjele på middels varme, og kok løken til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn 2/3 kopp mel, salt, svart pepper, sellerifrø, løkpulver og italienske krydder. Spe sakte med kyllingkraft og melk, og visp til blandingen begynner å småkoke og tykne. Ta av varmen; rør inn de kokte grønnsakene og kalkunkjøttet i fyllet til det er godt blandet.
  4. 44. Legg to paibunner i bunnen av to 23 cm (9-tommers) paiformer. Skje halvparten av fyllet i hver paibunn, og dekk hver pai med en annen paibunn. Klem og rull sammen topp- og bunnkantene for å forsegle, og lag flere små snitt i toppen av paiskallet med en skarp kniv for å slippe ut damp.
  5. 55. Stek i den forvarmede ovnen til skallet er gyllent og fyllet bobler, ca. 30–35 minutter. Hvis skallet blir for brunt for raskt, dekk paiskene med aluminiumsfolie etter ca. 15 minutter. La avkjøle i 10 minutter før servering.