
Brokkoliris, ost og kyllinggrateng
En enkel oppskrift på en smakfull broccoligrateng med kylling, ost og ris. Perfekt for en næringsrik og mettende hovedrett til familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper vann
- 2. 2 kopper ukokt instantris
- 3. 2 (10 unser) bokser med kylling i biter, drenert
- 4. 1 (10,75 unser) boks med kremet soppsuppe
- 5. 1 (10,75 unser) boks med kremet kyllingsuppe
- 6. 1/4 kopp smør
- 7. 1 kopp melk
- 8. 1 (16 unser) pakke frossen hakket brokkoli
- 9. 1 liten hvit løk, hakket
- 10. 1 pund bearbeidet osteforbindelse
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. I en middels stor kjele, kok opp vannet. Bland inn den raske risen, dekk til, og fjern fra varmen. La stå i 5 minutter.
- 33. I en ildfast form på 23x33 cm, bland den ferdigkokte risen, kylling, soppsuppe, kyllingsuppe, smør, melk, brokkoli, løk og processed cheese.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen i 30 til 35 minutter, eller til osten er smeltet. Rør i midten av steketiden for å hjelpe osten å smelte jevnt.